27. října 2014 • 16:45

Zvláštní gratulace: Murray viděl prostředníky, soupeře však objal

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva pletli nohama... Přesně v takovém stavu končili finálovou bitvu turnaje ve Valencii Andy Murray a Tommy Robredo. Tři hodiny a třiadvacet minut trvají bitvu nakonec ovládl britský tenista, který zvítězil po setech 3:6, 7:6 a 7:6. Rozhodující tiebreak vyhrál Skot 10:8. U sítě se za to dočkal do zkušeného Španěla hned dvou zdvižených prostředníčků.



Nebylo to však do od sedmnáctého hráče světa žádné pohrdavé gesto. Daleko spíš se jednalo o výraz zmaru a beznaděje. Není divu. Domácí tenista byl celkovému triumfu velmi blízko, na svého favorizovaného soupeře měl během zápasu celkem pět mečbolů, přesto nakonec padl.

Naneštěstí pro španělského veterána to nebylo poprvé, co odehrál proti Murraymu takhle smolný zápas. Před měsícem se mu přihodila nachlup stejná lapálie, když ve finále turnaje v Šen-čenu stál také v pěti případech jeden míček od výhry. Ani jednu z možností však nevyužil a stejně jako teď padl. 

Dvaatřicetiletý tenista má se svým nedělním přemožitelem negativní bilanci 2:5, přičemž posledních pět vzájemných střetnutí prohrál.

VIDEO: Závěrečné finálová výměna

Naposledy dvojnásobného grandslamového vítěze udolal v roce 2007 ve finále turnaje v Metách, od té doby počítá již jen samé porážky. Ve stejném duchu dopadlo i finále ve Valencii. Porážka Španěla bolí o to více, že se vše odehrálo před vlastními fanoušky.

Parádní finálová bitva vyvrcholila nekonečnou výměnou, kterou ukončil Murray vítězným bekhendem. Po něm se vyčerpaně poroučel k zemi.

Jeho soupeř již na něj čekal u sítě, o kterou se vyčerpaně opíral. Svého přemožitele přivítal sice dvěma zdviženým prostředníky, ale v evidentně dobře míněném smyslu. A Murray to také tak pochopil. Oba hrdinové se také za bouřlivých ovací publika objali.

"Byl to úžasný zápas. Ale někdo prostě musel vyhrát. Rozhodlo pár míčů a až skončí sezona, rád se na tento zápas podívám. Určitě budu mít radost z toho, jak jsem dokázal proti jednomu z nejlepších hráčů planety hrát," nepropadal skepsi Robredo.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud