27. února 2015 • 18:20

Berdych prohrál, ale Djokoviče trápil. Dostal "kanára", pak ožil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych se po dvou finálových startech v Dubaji letos s turnajem rozloučil už v semifinále. Český tenista sice po katastrofálním úvodu sváděl se světovou jedničkou Novakem Djokovičem vyrovnaný souboj, nakonec ale srbskému soupeři za dvě hodiny a šest minut podlehl 0:6, 7:5, 4:6.



Devětadvacetiletý Berdych vstup do zápasu nezvládl a po 24 minutách dostal od Djokoviče stejně jako začátkem října ve finále v Pekingu kanára. V druhém setu se ale český tenista zlepšil, a přestože i tentokrát přišel dvakrát o podání, dokázal se prosadit i proti soupeřovu servisu a po 50 minutách si vynutil třetí set.

"Bylo to těsné, ale tak to bývá. Snažil jsem se využít své šance, ale nakonec to nevyšlo," řekl Berdych, jenž od druhého setu těžil s většího množství nevynucených chyb soupeře.

Třetí set rozhodl jediný brejk v páté hře, na který už Berdych nedokázal odpovědět, přestože si i tentokrát vypracoval příležitost. Djokovič už své podání uhájil a ve 20. vzájemném zápase oslavil 18. vítězství.

"S hráčem, který se tolik let drží v top ten, nečekáte nic jiného než tvrdou práci," řekl Djokovič po zápase. "I když to šlo v prvním setu perfektně a vedl jsem o brejk, věděl jsem, že není hotovo," dodal.

Ve finále narazí čtyřnásobný srbský šampion na Rogera Federera , který v Dubaji útočí na sedmý titul. Švýcar v semifinále rozdrtil osmnáctiletého chorvatského mladíka Bornu Čoriče 6:2, 6:1.

Dvouhra - semifinále:

Federer (2-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 6:1, Djokovič (1-Srb.) - Berdych (4-ČR) 6:0, 5:7, 6:4

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud