Martin Hašek
27. dubna 2015 • 17:05

Stromovka je malá, ale milá. Česká tenisová smečka si to zaslouží

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdná Ruska Světlana Kuzněcovová přiznala, že se ve skromném areálu ve Stromovce nejdřív cítila trochu zvláštně. Po slunečném dni, kdy místní centrkurt zaplnily stovky pohodově naladěných diváků, ale bylo jasné, že návrat turnaje WTA do Prahy má svůj smysl.



Slunce bohužel zřejmě do konce týdne nevydrží a už na úterý předpověď hlásí výrazné ochlazení. Ale to hlavní zůstane, skvělá sestava českých tenistek, v čele s  Lucií Šafářovou a Karolínou Plíškovou, které se tlačí do první desítky. Ty tu ale nejsou samy.

Už první den si o pozornost řekla Lucie Hradecká , která se stále výrazněji vymaňuje ze škatulky deblové specialistky a její singlový výtah stále nekončí. Denisa Allertová ukončila dlouhé čekání  na výhru a Kateřina Siniaková nabídla fanouškům kromě dalšího potěšení z triumfu i zajímavou dávku emocí, včetně rozčilených grimas, práskání raketou a hlasité samomluvy. Mimochodem, Barbora Strýcová ještě na první zápas čeká.

Stejně jako Klára Koukalová či Tereza Smitková , která však půjde do arény v derby proti Šafářové. Mimochodem, i levoruká dorostenka Markéta Vondroušová s aureolou nové Kvitové sahala při svém prvním turnaji WTA na účast v hlavní soutěži.

Je se na co dívat, protože každá z těchto dívek má za sebou svůj vlastní příběh. V Praze sice schází česká jednička Petra Kvitová, ale o to větší mají šanci ostatní členky velice výrazné české smečky. Česko je teď velmocí ženského tenisového světa a uznává to i Kuzněcovová, jedna z hrdinek nedávného ruského masivního útoku žebříčkem.

Trvalo to pět let, než se velký turnaj vrátil do Prahy a půst byl během současné parádní éry hodně nelogický. Stromovka je malá, ale milá. A české tenistky si tohle jeviště zaslouží.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud