1. června 2015 • 21:58

Světová tenisová jednička z Česka? Vondroušová ani neslavila

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Před týdnem se vrátila z juniorského turnaje v Miláně, v tašce trofeje pro vítězku singlu i deblu. Pak dostala Markéta Vondroušová zajímavý vzkaz od maminky, bývalé volejbalistky. „Jsi světovou jedničkou!“ Ano, na juniorském žebříčku dnes není nikdo výš než tahle stále ještě patnáctiletá rodačka ze Sokolova. „Něco neskutečného,“ radovala se naděje ze Štvanice po úspěšném prvním kole French Open.



Loni na Roland Garros postoupila do semifinále, stejně tak při Wimbledonu. Mohla jen překvapit, nikdo s ní nepočítal. Dnes ale u jejího jména svítí číslo 1. A to není jen tak. „Všichni čekají, že budu vyhrávat. Tlak je, ale zase je docela dobrý, že jsem první na světě,“ usměje se první česká juniorka od Barbory Strýcové (2002), která to o sobě může říct.

Svou novou roli bere s klidem, světový trůn ani neslavila. „Byla jsem doma na dva dny, jen jsem se viděla s rodinou,“ vypráví nevzrušeně tenistka, jejíž rozjezd do sezony poznamenalo zranění třísel a nyní v Paříži má lehčí problémy s břišními svaly.

Fanynka Rogera Federera má hbité nohy, skvěle se hýbe. A míče hraje rychle po odskoku, čímž bere soupeřkám čas. Vyniká i v deblu, voleje jí nejsou cizí. A především hraje levou rukou jako její krajanky Kvitová či Šafářová. Na Štvanici nově trénuje pod vedením Jiřího Hřebce, po turnajích s ní jezdí Dušan Karol. „Pan Hřebec je super. Vypráví mi o zápasech, co mám dělat, jaké on měl pocity,“ pochvaluje se spolupráci s českou daviscupovou legendou.

Už objíždí i turnaje dospělých, jeden malý (dotace 10 000 USD) v Polsku i vyhrála. V kvalifikaci pražského podniku WTA zase zdolala Andreu Hlaváčkovou. „I mezi ženskými chci být dobrá. Zase tak velký skok to není. Rychlostně stíhám, jen potřebuji hodně zlepšit servis,“ káže si dívka, kterou pořadí WTA registruje na 597. pozici.

K ženské světové jedničce má zatím ještě daleko. Ale není kam spěchat, vždyť za měsíc jí bude teprve šestnáct. „Doufám, že i mezi ženami se mi to jednou povede.“

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud