26. ledna 2016 • 04:40

Nový trenér? Kvitová do tenisu moc nehoří, potřebuje impuls, říká Kukal

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí šlo o největší tenisovou událost v českém prostředí. Petra Kvitová oznámila odchod od trenéra Davida Kotyzy, se kterým na okruhu fungovala od roku 2008. Jak se na její rozhodnutí dívá odborná veřejnost? „Musí dostat do tenisu větší chuť,“ říká tenisový expert a někdejší daviscupový kapitán Jan Kukal.



David Kotyza přivedl Petru Kvitovou do velkého tenisu, trénoval ji od osmnácti let, kdy začala bodovat na okruhu WTA. „Spolupráce Kvitové s Kotyzou byla nesmírně úspěšná, i když si myslím, že největší zásluhu na tom, kam se dostala, má její otec. Ten ji ve Fulneku neuvěřitelně naučil základy tenisu, založení úderů má skvělé,“ hodnotí Jan Kukal.

Vyhlášený tenisový expert si myslí, že změna trenéra může Kvitové prospět. „Oni dva spolu byli sedm let, sedmý rok je nakonec krizový i v manželství. Já osobně mám dojem, že by Kvitová potřebovala impulz v tom, aby měla velkou chuť do práce i zápasů. Možná že právě v tom může být nový trenér změnou k lepšímu,“ myslí si Kukal.

„Jí vždycky oživí Fed Cup, který zahraje s chutí, ale jinak mám pocit, že do tenisu moc nehoří. Ale z toho bych opravdu nevinil Kotyzu. Udělali spolu moře dobré práce, je to jeden z našich nejchytřejších trenérů, je i výborný psycholog. Kvitová teď ale potřebuje nový impulz,“ dodává.

Kvitové se nevydařil vstup do nové sezony, na Australian Open skončila už ve druhém kole. „Má problém v tom, že sezona je dlouhá, očekávání a tlak na ni jsou obrovské. Ona prostě musí dostat větší chuť. A myslím jak do tréninku, tak do hraní samotného. To by tou změnou mohla získat,“ věří Kukal.

Ceé téma o rozchodu Petry Kvitové a Davida Kotyzy čtěte v úterním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

 

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud