20. března 2017 • 13:36

Léčba Kvitové jde podle plánu, zraněnou rukou už se zvládne najíst i učesat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová začíná tři měsíce poté, co ji při přepadení v jejím prostějovském bytě vážně pořezal neznámý útočník, opatrně používat levou ruku ke každodenním činnostem. Rekonvalescence dvojnásobné vítězky Wimbledonu probíhá podle mluvčího Karla Tejkala bez komplikací.



"Na první pohled není poznat, že byla ruka před třemi měsíci velmi vážně poraněná. Petra minulý týden absolvovala sérii kontrol u operatéra Radka Kebrleho a potvrdilo se, že vše jde podle optimistických předpokladů," řekl ČTK Tejkal.

Už uběhly tři měsíce ode dne, kdy Kvitovou v prostějovském bytě přepadl dosud neznámý pachatel a při potyčce jí pořezal prsty levé ruky, v níž hráčka drží raketu. Bývalá světová dvojka týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů ve Vysokém nad Jizerou a na kurty se vrátí v ideálním případě v druhé polovině roku.

V půlce ledna lékaři vyndali Kvitové stehy. Další dva měsíce ještě nosila na ruce obvazy, které nedávno sundala. "Už nepoužívá žádné bandáže a ruku začala používat ke každodenním běžným činnostem. Není pro ni problém si upravit účes nebo se najíst," uvedl Tejkal.

První tři měsíce představovaly čas na to, aby sešité šlachy v prstech vyzrály a dostatečně se zpevnily. "Pak se může začít pracovat na síle," řekl v prosinci po zákroku doktor Kebrle. Kvitová tak podle plánu nyní začne ruku lehce posilovat. "Bude to příprava, aby se v budoucnu mohla zlehka začít navracet k tenisu," doplnil Tejkal.

Kvitová se snaží udržovat v kondici. Už byla dvakrát na soustředění na Kanárských ostrovech. Z toho druhého se vrátila nedávno. V klubu La Santa Lanzarote mimo jiné oslavila sedmadvacáté narozeniny a z gratulací měla radost. "Někdy si říkám, jestli si vůbec zasloužím tolik a tak krásných zpráv. Je to, jako bych se podruhé narodila, a všeho si moc cením," děkovala fanouškům na sociálních sítích.

Pachatel činu stále uniká

Pachatele přepadení se policistům stále nepodařilo dopadnout. "Tým kriminalistů na případu dále usilovně pracuje, jeho úspěšné vyřešení a dopadení pachatele je pro nás prioritou," řekla dnes ČTK mluvčí krajské policie Jitka Dolejšová. Podotkla, že si případ převzali vzhledem k právní kvalifikaci krajští kriminalisté, kteří společně s policisty a kriminalisty z Prostějova i nadále vyhodnocují veškeré podněty a poznatky.

"Na základě výzvy zveřejněné v médiích se nám ozvalo již několik desítek osob, kterým touto cestou děkujeme. Všechny informace, a to nejen od občanů, jsme postupně prověřili, mezi prověřovanými osobami byly i osoby s kriminální minulostí," doplnila mluvčí.

Policisté také uvedli, že i nadále přivítají v souvislosti s případem jakékoliv poznatky. "Občané se nemusí soustředit pouze na popis pachatele, ale i na informace, které se v souvislosti s napadením sportovkyně dozví, byť by se mohlo jednat z jejich pohledu o drobnost. Mnohdy na první pohled nepodstatné maličkosti či drobné detaily mohou kriminalistům výrazně pomoci s odhalením pachatele," dodala Dolejšová.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud