26. dubna 2017 • 20:30

Velký návrat Šarapovové. V prvním zápase po aféře porazila Vinciovou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat k tenisu po trestu za doping se ruské hvězdě Marii Šarapovové vydařil. Na turnaji ve Stuttgartu porazila Italku Robertu Vinciovou 7:5, 6:3 a postoupila do druhého kola. První zápas od loňského ledna odehrála jen pár hodin po vypršení suspendace na 15 měsíců a vyhrála ho i díky 11 esům a 39 vítězným míčkům.



Vítězka pěti grandslamů a trojnásobná stuttgartská šampionka si zahrála první zápas po roce a čtvrt. Díky divoké kartě od pořadatelů nastoupila třicetiletá Ruska rovnou v hlavní soutěži, za což od mnohých kolegyň sklidila kritiku, a na německé antuce se představí minimálně ještě jednou.

Šarapovová nuceně pauzírovala od loňského Australian Open, po němž se dozvěděla, že měla pozitivní dopingový test. Dlouhodobé užívání meldonia přiznala, ale tvrdila, že dopingová pravidla neporušila vědomě. Údajně nevěděla, že meldonium bylo nově zařazeno na černou listinu. Rodačka ze Soči původně byla distancována na dva roky, ale uspěla s odvoláním u sportovní arbitráže.

Její návrat byl ostře sledován. Na kurtu se jí i Vinciové dostalo při představení ovací, ale také pískotu. Své fanoušky pak odměnila výborným výkonem. První set vyhrála za hodinu 7:5 i díky šesti esům a výrazně lepšímu poměru vítězných míčů - 24:6. I ve druhé sadě šla Ruska jasně za postupem a vydařený zápas zakončila čistou hrou při podání soupeřky.

I potřetí v kariéře tak o čtyři roky starší Vinciovou, 36. hráčku v žebříčku WTA, porazila. A znovu jí stačily dva sety. Radostí si pak Šarapovová zakřičela, divákům rozdávala úsměvy. O postup do čtvrtfinále si zahraje proti krajance Jekatěrině Makarovové.

Strýcová vypadla

Barbora Strýcová na antukovém turnaji ve Stuttgartu nestačila na světovou pětku Simonu Halepovou. Ve druhém kole rumunské tenistce podlehla 2:6 a 3:6. Halepová potvrdila roli favoritky za hodinu a čtvrt a s jednatřicetiletou rodačkou z Plzně si poradila potřetí v řadě.

Strýcová sice vstoupila do zápasu lépe a vedla 2:0, jenže Halepová pak získala šest gamů za sebou. Rumunská tenistka i ve druhém setu diktovala tempo zápasu, nekazila a bez větších problémů postoupila do čtvrtfinále. Světová sedmnáctka Strýcová si pohoršila vzájemnou bilanci s Halepovou na 1:3.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 776.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kontaová (6-Brit.) - Ósakaová (Jap.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:1
Suárezová (Šp.) - Korpatschová (Něm.) 6:2, 6:4
Vesninová - Kasatkinová (obě Rus.) 7:6 (6:2), 6:2
Mladenovicová (Fr.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:4, 6:2
Šarapovová (Rus.) - Vinciová (It.) 7:5, 6:3
Vandewegheová (USA) - Ostapenková (Lot.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3)

2. kolo:

Halepová (4-Rum.) - Strýcová (ČR) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud