27. dubna 2017 • 22:51

Pomsta za Fed Cup! Plíšková porazila Vandewegheovou, slaví i Šarapovová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová trojka Karolína Plíšková zahájila antukovou sezonu vítězně. Nejlepší česká tenistka, která měla v úvodním kole volný los, je ve Stuttgartu po výhře 7:6 a 6:4 nad Američankou Coco Vandewegheovou ve čtvrtfinále. Svůj druhý zápas po patnáctiměsíčním trestu za doping vyhrála Ruska Maria Šarapovová. Už ve druhém kole naopak vypadla vítězka posledních dvou ročníků tohoto turnaje, světová dvojka Angelique Kerberová.



Plíšková si poradila se semifinalistkou Australian Open Vandewegheovou, která o víkendu dovedla americké tenistky k výhře v semifinále Fed Cupu nad českým týmem. Tam Plíšková nehrála, takže nemusela cestovat ze zámoří a přecházet z venkovního kurtu se zelenou antukou na červenou antuku v hale.

V první sadě si obě držely servis. Plíšková ve dvanácté hře nevyužila setbol při soupeřčině podání, takže musel rozhodnout tie-break. V něm česká tenistka dominovala, ztratila jen dva míče.

Ve druhé sadě Plíšková přišla o vedení 3:1, ale vzápětí podruhé sebrala Američance podání a sama odvrátila tři brejkboly na 4:4. V desátém gamu proměnila třetí mečbol, když Vandewegheová poslala return jen do sítě.

Ve čtvrtfinále se Plíšková utká s Němkou Laurou Siegemundovou, která vyřadila nasazenou osmičku Světlanu Kuzněcovovou z Ruska. S 49. hráčkou světa, která bydlí ve Stuttgartu, se Plíšková ještě nikdy nehrála.

Šarapovová zvládla i druhý zápas

Do čtvrtfinále postoupila i Šarapovová, která dnes porazila 7:5 a 6:1 krajanku Jekatěrinu Makarovovou. Někdejší světová jednička, která ve Stuttgartu startuje díky divoké kartě, pro sebe úvodní set rozhodla v koncovce.

Vyhrála ji díky brejku ve dvanácté hře. Ve druhém setu měla pětinásobná grandslamová šampionka jasně navrch. Od stavu 1:1 vyhrála pět her za sebou a Makarovovu porazila i v sedmém vzájemném zápase.

Nyní se poprvé v kariéře utká s jednadvacetiletou Kontaveitovou, které patří 73. příčka ve světovém žebříčku a kterou ve finále v Bielu porazila sedmnáctiletá Češka Markéta Vondroušová. Kontaveitová ve druhém kole ve Stuttgartu vyřadila vítězku loňského Roland Garros Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska.

Turnajová jednička Kerberová prohrála 2:6 a 5:7 s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. Brzkým vyřazením přišla o šanci na okamžitý návrat na post světové jedničky. V čele žebříčku pro příští týden zůstane těhotná Serena Williamsová, protože Němka k jejímu sesazení z trůnu potřebovala postoupit alespoň do semifinále.

Dvouhra - 2. kolo:

Šarapovová - Makarovová (obě Rus.) 7:5, 6:1,
Sevastovová (Lot.) - Kontaová (6-Brit.) 6:3, 7:5,
Siegemundová (Něm.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6:4, 6:3,
Suárezová (Šp.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:4,
Mladenovicová (Fr.) - Kerberová (1-Něm.) 6:2, 7:5,
Karolína Plíšková (2-ČR) - Vandewegheová (USA) 7:6 (7:2), 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Hlaváčková, Stosurová (ČR/Austr.) - Halepová, Rosolská (Rum./Pol.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud