23. června 2017 • 17:50

Kvitová pokračuje v jízdě, v boji o finále v Birminghamu vyzve Šafářovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Petra Kvitová a Lucie Šafářová se v Birminghamu utkají v českém derby o postup do finále. Sedmá nasazená Kvitová zvládla po zranění ruky i třetí zápas na trávě a Francouzku Kristinu Mladenovicovou porazila 6:4, 7:6. Šafářová ve více než tříhodinové bitvě s Darjou Gavrilovovou odvrátila tři mečboly, Australanku porazila 6:7, 6:3, 7:6 a semifinále si zahraje stejně jako před týdnem v Nottinghamu. Utkání Kvitové proti Šafářové bude v sobotu od 12:30 vysílat stanice O2 TV Tenis.



Sedmadvacetiletá Kvitová měla po nervózním úvodu, v němž si obě hráčky navzájem prolomily podání, v celém utkání navrch a s jistotou kráčela za postupem. Komplikace přišly až v závěru druhého setu. V desáté hře podávala dvojnásobná wimbledonská šampionka na vítězství, udělala dvě dvojchyby a dovolila o tři roky mladší soupeřce vrátit se do zápasu. "Měla jsem problém s podáním kvůli větru, a když proti ní nepodáváte dobře, máte hned problémy," řekla Kvitová na kurtu.

Rozhodnout musel až tie-break, v němž nakonec Kvitová proměnila po hodině a tři čtvrtě druhý mečbol. "Bylo to hodně těsné," řekla Kvitová. "Zvláště druhý set byl vyrovnaný a jsem ráda, že jsem koncovku zvládla. Kristina hrála lépe než na začátku a bylo obtížné udržet si servis," dodala bronzová olympijská medailistka z Ria.

Třicetiletá Šafářová šla v úvodu zápasu s Gavrilovovou jako první do vedení, náskok ale neudržela a první set ve zkrácené hře ztratila. Druhou sadu zahájila Češka dvěma brejky a i přes zaváhání v jejím závěru, kdy nedokázala za stavu 5:2 set dopodávat, dalším brejkem v deváté hře vyrovnala.

Ve třetím dějství nakročila k vítězství Gavrilovová, když se ujala vedení 4:3. V devátém gamu si při podání Šafářové vypracovala dva mečboly, Češka ale oba odvrátila stejně jako třetí šanci soupeřky v následující hře, kterou nakonec získala pro sebe a vyrovnala na 5:5. V tie-breaku pak Šafářová vyhrála od stavu 3:5 čtyři míčky v řadě a proměnila první mečbol.

"Byl to úžasný boj od nás obou a jsem šťastná, že jsem vyhrála. Udržela jsem si optimismus až do konce. Měla jsem pár šancí, ale ona výborně podávala. Prostě jsem věřila, že se z toho dostanu a vyhraju," řekla Šafářová.

Po maratonském duelu měla Šafářová nastoupit ještě do čtvrtfinále čtyřhry. Společně s Barborou Strýcovou, s níž v Birminghamu vytvořila nejvýše nasazený pár, ale vzdaly duel s dvojicí Sania Mirzaová, Coco Vandewegheová bez boje.

Pro Kvitovou a Šafářovou to bude desátý vzájemný zápas na okruhu WTA. Naposledy se utkaly před rokem právě na birminghamských kurtech, tehdy ale hned v prvním kole. "Je vtipné, že se zase potkáváme tady. Jsme kamarádky a víme, jak ta druhá hraje. Myslím, že to bude zajímavý zápas," řekla sedmadvacetiletá Kvitová. Ve všech dosavadních duelech slavila proti Šafářové výhru, navíc má s českými soupeřkami suverénní bilanci 21:0.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Šafářová (ČR) - Gavrilovová (9-Austr.) 6:7 (4:7), 6:3, 7:6 (7:5),
Kvitová (7-ČR) - Mladenovicová (5-Fr.) 6:4, 7:6 (7:5),
Muguruzaová (6-Šp.) - Vandewegheová (USA) 4:6, 6:4 skreč.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Mirzaová, Vandewegheová (Ind./USA) - Šafářová, Strýcová (1-ČR) bez boje.

Petře Kvitové to v Birminghamu skutečně jde
Petře Kvitové to v Birminghamu skutečně jde

Plíšková na Mallorce vypadla

Česká tenistka Kristýna Plíšková skončila na turnaji na Mallorce ve čtvrtfinále. Američance Catherine Bellisové podlehla za 64 minut 3:6 a 2:6.

Pětadvacetiletá Plíšková potvrdila, že čtvrtfinále je pro ni letos na okruhu WTA zakleté. Představila se v něm už poosmé, ale do semifinále postoupila 46. hráčka světa jen dvakrát. Ve Španělsku po dvou předchozích turnajích dokázala přejít přes první kolo.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bellisová (USA) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:2,
Garciaová (3-Fr.) - Čepelová (SR) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud