Pavel Novotný
15. listopadu 2010 • 21:15

Už to nejde! Jiří Vaněk ukončil tenisovou kariéru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je konec. Dvaatřicetiletý Jiří Vaněk se podle magazínu Tennis Arena definitivně rozloučil s tenisovou kariérou. Jeho posledním soupeřem a zároveň přemožitelem se stal stejně starý  slovenský borec Dominik Hrbatý.

 

 

 



Rodák z Domažlic se během své kariéry dostal nejvýše na 74. místo světového žebříčku, doma má ceny za vítězství na 11 challangerech. Definitivní ortel daly kariéře Jiřího Vaňka bolavá záda a vyhřezlá ploténka.

Neustávající bolesti dokázala zahnat až péče lékaře Vladimíra Brejchy a chiropraktika Javanského. Dobrá zpráva však k návratu Vaňka mezi elitu nepomohla.

Dvaatřicetiletý tenista následně zvítězil v pouhých třech zápasech ze sedmnácti, rozsudek mu v pondělí podepsal již zmiňovaný Dominik Hrbatý, který Čecha zdolal po dvou hodinách boje 6:7, 6:4 a 6:4.

Vaněk se kromě účasti v první stovce žebříčku předvedl i na všech čtyřech grandslamech, kde kromě Wimbledonu došel nejdále do druhého kola.

Český tenista však ze světa bílého sportu zcela nezmizí. Na výkony Vaňka se bude moci v extralize spolehnout pražská Sparta, příští rok se na českého hráče mohou těšit v německé nejvyšší soutěži. Navíc se bude věnovat i trenérskému řemeslu, konkrétně devatenáctiletému Josefu Kůrkovi.

A tím jeho aktivity rozhodně nekončí. S manželkou Markétou (dcerou bývalého výborného hokejisty Jiřího Kochty) otevírá v Braníku akademii LTC Hodkovičky.  "Zatím jsme na začátku, ale věřím, že se to na jaře rozběhne," říká Jiří Vaněk.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud