14. října 2015 • 15:19

Kopeme pro Číšu: Chystá se exkluzivní dražba kopaček

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádnou charitativní aukci chystá FC Viktoria Plzeň se Spolkem 28, organizací, jejíž předsedou je Pavel Horváth. Jejím jediným cílem je společně pomáhat pětatřicetiletému slovenskému obránci v boji se zákeřnou nemocí. Speciální dražba kopaček nazvaná „Kopeme pro Číšu“ odstartuje začátkem listopadu.



Cílem této akce je další pomoc Mariánovi s úpravou bezbariérového bydlení a zároveň otevření nových možnosti jeho rehabilitace. “Část vybraných prostředků bude zároveň použita na pomoc dalším lidem, kteří bojují s amyotrofickou laterární sklerózou“ nastiňuje cíle této akce Horváth, který zároveň doplňuje: “Dražba by měla být výzvou pro sběratele sportovních artefaktů stejně jako pro ty, kteří jen chtějí podpořit správnou věc. Pevně věřím, že fanoušci se při ní dobře pobaví a zároveň se nám společně podaří pomoci dobré věci.“

Na konci řijna se zveřejní na webových stránkách: www.fcviktoria.cz a www.spolek28.cz odkaz, kde budou všem zájemcům k dispozici zarámované a podepsané kopačky fotbalistů Viktorie Plzně. „Speciální dřevěné boxy budou vyzdobeny grafikou ve viktoriánských barvách a ke každým kopačkám bude vydán certifikát pravosti s podpisem daného fotbalisty, Pavla Horvátha a Mariána Čišovského,“ říká k chystané akci Pavel Pillár tiskový mluvčí Viktorie Plzeň.

Spolupráce mezi Viktorií Plzeň a Spolkem 28 je velmi úzká. Obě organizace se podílely na červnové rozlučce Pavla Horvátha. Charitativní duel plzeňské legendy vynesl částku přesahující 350.000 Kč.

„Jsem velmi rád, že spolupráce dále probíhá. Akce „Kopeme pro Číšu“ nebude čistě plzeňskou záležitostí.“ řekl Horváth. „Postupně se přidávají další kluby a stranou nezůstaly ani národní celky Česka a Slovenska. K dispozici máme nyní kopačky Pavla Nedvěda a Daniela Pudila a dalších fotbalových osobností. Fanoušci si budou volit z opravdu unikátních párů kopaček napříč klubovým spektrem,“ prozradil Horváth.

Aukce bude probíhat zhruba po dobu tří týdnů. Vybraná suma bude zaslána přímo na účet Spolku 28.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud