Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Přítelkyně utopeného olympionika porodila jeho dceru. Popsala chvíle beznaděje!

Autor: ris

Po týdnech neskonalého smutku v ní zažehl pramínek pozitivní nálady. Ellidy Vlugová, partnerka tragicky zesnulého olympionika a jednoho z nejlepších snowboardistů světa Australana Alexe Chumpy Pullina, porodila jejich společnou dcerku Minnie. Zoufalé blondýnce se tak vyplatil bláznivý pokus s posmrtným odebráním spermií z těla jejího zesnulého přítele, o němž se pro web Seven's Spotlight dojemně rozpovídala. Až se jí oči zalily slzami.

Holčičku přivedla na svět rok a tři měsíce po smrti partnera, který tragicky zemřel při harpunování. Přátelům ze Sydney chtěl ulovit chutnou večeři, z výpravy se už ale nevrátil. „Těsně předtím než odjel, bavili jsme se o tom, že je potřeba zavřít garáž. Vystoupil z auta, smál se, objal mě a řekl, že jsem trumpeta,“ vzpomíná na poslední společné chvále Ellidy.

Její Chumpy byl vodním živlem. Vyrůstal na jachtě svých rodičů, s nimiž se plavil podél východního pobřeží Austrálie. V oceánu byl jako doma, takže nebyl důvod mít o něj strach. Ale… Život se křehké dámě zhroutil, když za ni přišli přátelé, kteří se o tragédii dozvěděli prostřednictvím facebooku. „Zpanikařili. Tvrdili, že ráno vytáhli z útesu asi třicetiletého muže, jehož popis seděl na Chumpyho,“ vzpomínala.

Když se její maminka vrátila z pláže, kde už byly kamery televizních kanálů a sanitky, bylo jasno. Slova byla v tu chvíli zbytečná: „Ellidy, je to Chumpy. Je mi to moc líto, zlatíčko,“ řekla jí. „Byla úplně otupělá,“ plakala maminka, když si děsivou scénu se zdrcenou dcerou po patnácti měsících znovu vybavila. „Ten obraz z hlavy nedostanu.“    

Hned zavolala svému synovi Davidovi, jehož s Chumpym sblížila vášeň k extrémním sportům. „Když jsem přijel, Ellidy ležela na zemi schoulená v klubíčku s uslzenýma očima. Objal jsem ji nejpevněji, jak to jen jde,“ prozradil. „Nikdy nezapomenu na moment, když Alexovi stáhli prostěradlo z hlavy…“

Teď je rodina v sedmém nebi. Rodinu zavalil štěstím příchod rozkošné Minnie. Holčičky s Chumpyho krví! „Zázračně dítě,“ mají jasno do jednoho. Ellidy o potomka dlouhodobě moc stála. „Měsíc co měsíc jsem doufala, že jsem těhotná. Bylo skličující, když test pokaždé vyšel negativně,“ přiznala.

Dílo se povedlo se až po na první pohled beznadějnému experimentu. „Bavili jsme se o odběru spermatu. Ve státě Quennsland je možno do 36 hodin získat sperma od zesnulé osoby. Museli jsme spěchat. Rodiče Alexe byli ve městě, všichni podepsali dokumenty a vyřídili jsme to s právníky, koronerem a doktory. Nemůžu uvěřit, že vyprávím tento příběh,“ popisovala už těhotná v červnu.

Když nemohla přijít do jiného stavu, adoptovali fenku, přestože Chumpy se mezi milovníky chlupáčů rozhodně neřadil. rumi si ale k novému páníčkovi okamžitě našla cestu. Také ona se s odchodem páníčka ne a ne vyrovnat. „Stále vidím v jejích očích smutek. Strašně se jí po něm stýská,“ klopí oči Ellidy.

Jenže teď musejí obě smutek odhodit za hlavu. Chumpy by určitě nechtěl, aby jejich Minnie vyrůstala ve stínu tragédie. „Budu na ni často mluvit a opakovat jí: Máš toho nejlepšího tátu na světě,“ dodala vdova.

Vdova po tragicky zesnulém snowboardistovi Alexovi Chumpy Pullinovi s fenkou Rumi
Vdova po tragicky zesnulém snowboardistovi Alexovi Chumpy Pullinovi s fenkou Rumi