Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obrovské štěstí skokana Sakaly: Tohle mu mohlo ukončit olympiádu!

Autor: ptr

Zimní olympijské hry se teprve rozjíždějí, ale pro našeho reprezentanta ve skoku na lyžích Filipa Sakalu (25) mohly skončit dříve, než oficiálně začaly. Problém s výbavou mu mohl způsobit těžké zranění. Naštěstí se tomu tak nestalo a syn slavného otce Jaroslava (52) se může chystat na svou premiéru pod pěti kruhy.

A o co vlastně šlo? Jedna z nejdůležitějších částí výstroje každého skokana nevydržela a praskla. Bota, která při tomto náročném sportu drží nohu u lyže díky speciální špičce, praskla právě v této klíčové části. Filip naštěstí vše zvládl a vadný kus mu nezpůsobil žádnou újmu. „Díky bohu, že mám silný kotník. To je start,“ popsal video s inkriminovaným škrpálem.

Věřme, že smůlu už si náš skokanský tým vybral a podceňovaný kolektiv svými výsledky na olympiádě příjemně překvapí. Přece jen má Filip Sakala na co navazovat, vždyť jeho otec Jaroslav získal bronzovou medaili na hrách v Albertville v roce 1992. V soutěži družstev tenkrát zazářil společně s triem František Jež, Tomáš Goder a Jiří Parma .

Skokan na lyžích Filip Sakala měl štěstí v neštěstí.
Skokan na lyžích Filip Sakala měl štěstí v neštěstí.