Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ovečkin truchlí, Rusové mezitím prozradili… Tátu mu vzala zákeřná nemoc!

Autor: sm

Kapitán Washington Capitals a kamarád prezidenta Vladimíra Putina je v slzách. Během středy oznámil Alexandr Ovečkin zprávu o odchodu milovaného otce (†71). Zatímco slavný Rus se se zdrcující zprávou stále srovnává a jeho klub prozatím neví, kdy bude s proslulým útočníkem znova moci počítat, ruská média prozradila, co stálo za úmrtím stálo.

Už když Ovečkinův tým zveřejnil zprávu o tom, že ruský útočník zmizel kvůli blízké osobě zpátky do vlasti, bylo řadě fanoušků jasné, že je osobní situace hokejisty velmi vážná. Informace o tom, že Alexandr odletěl kvůli otci, přišla až s časovým odstupem.

Ve středu Michail Ovečkin vydechl naposledy, což jeho syn oznámil na sociálních sítích: „Dnes jsem přišel o otce... Děkuji všem za podporu, ale mějte prosím pochopení a nerušte moji rodinu v této pro nás těžké době! Děkuji,„ napsal k sérii fotografií, na kterých je zvěčněn jeho otec v různých momentech.

A zatímco ruský hokejista smutnou zprávu stále zpracovává, média v jeho rodné zemi prozradila, co za skonem Michaila stálo. Situace se podle všeho zhoršovala už nějakou dobu: „Několik týdnů byl Ovečkin starší vyšetřován v Herzenově onkologickém institutu,“ píše web KP.ru. Nekonečné běhání po doktorech nakonec přineslo krutou diagnózu. Za vším byla rakovina tlustého střeva. 

Kvůli srdečním problémům následně podle médií došlo ještě k zhoršení zdravotního stavu. Srdce trápilo Michaila už v minulosti. V roce 2014 během ZOH v Soči dostal infarkt. O dva roky později ho znova postihla náhlá srdeční příhoda dva dny před začátkem synova playoff. Alexandrova matka později médiím řekla, že kvůli chatrnému zdraví už Michail není ani schopen syna navštívit v USA.

Ovečkinovi zemřel jeho milovaný otec
Ovečkinovi zemřel jeho milovaný otec