15. února 2023 • 17:05

Ovečkin oznámil smrt otce. Kouč Rusa podpořil, Washingtonu bude chybět

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Washingtonu bude v NHL chybět kapitán Alexandr Ovečkin. Generální manažer Capitals Brian MacLellan v úterý oznámil, že sedmatřicetiletý ruský útočník se od týmu odpojil kvůli rodinné záležitosti a zdravotnímu stavu milované osoby. Během středy pak dlouholetý hráč Capitals zveřejnil informaci, že mu zemřel otec. „Bude mít naši podporu," vzkázal trenér Peter Laviolette.



Podle ruské televize Match TV Ovečkinův otec Michail (71) potřeboval urgentní hospitalizaci. Hvězdný útočník Capitals tak v úterý zamířil do Moskvy. O den později skrze instagram oznámil zprávu o otcově smrti.

„Dnes jsem ztratil tátu... děkuji všem za podporu, zároveň chci poprosit o pochopení a o to, abyste v těchto těžkých časech neobtěžovali naši rodinu. Děkuji vám,“ napsal Ovečkin.

Klub z Washingtonu však žádné další informace nezveřejnil, proto není jasné, jak dlouho bude hvězdný střelec mimo hru.

Chybět by měl každopádně několik dnů. Kvůli ruskému útoku na Ukrajinu je přerušeno veškeré přímé letecké spojení mezi Severní Amerikou a Moskvou.

Trenér Washingtonu Peter Laviolette řekl, že neočekává, že bude mít svou hvězdu k dispozici v „dohledné době“. „Rodina a rodiče, to jsou věci, na kterých záleží nejvíc. Nyní se musí potýkat s nějakými záležitostmi a bude mít naši podporu,“ řekl trenér Capitals ještě před smrtí Michaila. Ten měl v minulosti problémy se srdcem, v roce 2014 podstoupil operaci a o dva roky později dva dny před startem play off dostal infarkt.

Washington bez Ovečkina v noci z úterý na středu podlehl Carolině 2:3, tento týden hraje ještě jeden domácí zápas a v sobotu ho čeká duel v rámci Stadium Series pod otevřeným nebem v Raleighu proti Carolině. Místo Ovečkina byl do týmu povolán z farmy Joe Snively.

Ovečkin je v této sezoně se 32 góly a 54 body nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem Capitals. Moskevský rodák se v tomto ročníku dostal před Gordieho Howea na druhé místo historické tabulky střelců a s 812 góly stíhá rekordmana Waynea Gretzkyho (894).

Washington Capitals Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
28
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud