Pavel Bárta
15. února 2023 • 18:10

Zubař zahradníkem. Ruský občan Fasel se odkopal dávno, už patří Putinovi

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý boss IIHF René Fasel je ruským občanem. Pokud nejde o podvrh nebo dezinformaci, což nelze úplně vyloučit, tohle tajemství střežil déle než rok - než se zubař spolčil s ruským oligarchou a stal se zahradníkem. Místo osmiček bude trhat jablka. Dokud se tohle nestalo, nevědělo se nic.



K byznysu měl Fasel blízko, dovedl získat peníze a zakrýt své doktůrkovské brýle a dělat ústupky, když potřeboval. K významným podporovatelům patřili i ruští petrochemičtí a plynárenští giganti.

Alkohol a cigarety se ve sportu propagovat nesmějí. IIHF však nevadilo, když ruský tým nosil jednu dobu na dresech reklamu firmy Rosoboronexport, vyvážející zbraně.

Stejně tak je naprosto nepřípustné a nemyslitelné, že by Němci při oslavách významného výročí nastoupili v historických dresech se symbolikou zločinného režimu. Rusové měli dva měsíce před vpádem na Ukrajinu na prsou nápis CCCP z komunistické éry, mávalo se sovětskými vlajkami. To prý bylo v pořádku.

Fasel své názory a postoje příliš neskrýval. Odkopal se už dávno. Obhajobou ruských zájmů, sympatiemi k Putinovi. Kdoví, jak ještě byl zaháčkován. Rusku šel na ruku dávno, teď už mu patří. Ruský pas je přiznání. Vypláchněte si, prosím.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud