Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hossův přepychový život: Okázalé domy, rychlá fára v garáži a luxusní hodinky!

Autor: TT

Celoživotní snahy nepřišly vniveč! Na ukončení kariéry Mariána Hossy se sjely někdejší hvězdy NHL. Není tajemstvím, že si bývalá opora Blackhawks či slovenské reprezentace v průběhu kariéry přišla na velké mění. Ani že nijak nešetří na kdejakých nemovistech, autech, hodinkách či lyžovačkách a zájezdech v honosných resortech!

Velká osobnost slovenského hokeje a minulé dekády NHL dala konečné sbohem profesionální kariéře v exhibičním zápase Goodbye Game 81, čímž se v záři reflektorů rozloučila se svými fanoušky a obdivateli. Nyní musí svůj zrak odvrátit k novému obzoru! Během svého působení si ale Marián Hossa vydělal tolik, že s přehledem zabezpečí několik generací dopředu. Kam povedou jeho další kroky?

To nejlépe ví jedině on sám. Existenční starosti však může hodit za hlavu! Obří úspěchy ve velké míře projevují i na nabytém bohatství trenčínského rodáka. V jeho vlastnictví lze najít rychlé sporťáky, luxusní limuzíny, prostorné SUV, okázalé vily či moderní byty, které se rozprostírají mezi Spojenými státy a Slovenskem.

V jeho garáži nalezneme třeba jeho vysněný vůz Porsche 911 Turbo S Coupe či elektrické Audi RS e-tron GT, v minulosti se například vozil také v Bentley Continental Supersport. Dále se bývalý slovenský hokejista pyšní v také tři třemi automobily značky Mercedes. A stejně jako jeho kamarád Gáborík nešetřil ani na kočárku pro dcerku, který pořídil za neuvěřitelných 1 379 euro. Jeho ruku pak zdobí prsteny za vítezství ve Stanley Cupu, ale také drahé hodinky Audemars Piguet a od jiných výrobců, jejichž cena přesahuje 35 tisíc eur.

Celkovou hodnotu majetku Mariána Hossy ohodnotil v roce 2022 prestižní magazín Forbes na 80 milionů eur, což v přepočtu na naše koruny činí téměř 2 miliardy, díky čemuž obsadil 36. příčku v žebříčku nejbohatších Slováků. Bývalý špičkový sportovec se rovněž věnuje podnikání v potravinářském průmyslu, mrazírny Hossa Family podle jeho slov vydělají okolo 20 milionů eur ročně

Kromě toho je vlastníkem developerské společnosti Hoss Corp, která má na svědomí sportovní centrum, obytnou zónu či golfové hřiště v Trenčíně. Hoss Sport Center je pak projektem, kterým by již bývalý hokejista rád přispěl ke zvelebování Trenčína a vylepšil zde kvalitu života a podmínky pro rozvoj sportovních talentů v jeho rodišti. Hossa též spoluvlastní pozemky s jeho bývalými kolegy z reprezentace, Zdenem Chároua s rodinou tragicky zesnulého Pavla Demitry.

Marián Hossa šetří přírodu ve svém elektrickém Audi RS e-tron GT
Marián Hossa šetří přírodu ve svém elektrickém Audi RS e-tron GT