26. dubna 2020 • 17:50

Nebyly výsledky ani výkony, zdůvodnil změny D0di. A pak si Sampi došli pro první výhru

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začali hůř, než čekali. V úvodních kolech Sazka eLEAGUE CS:GO profíci ze Sampi vyhráli pouze jedinou mapu. A tak se rozhodli pro řez soupiskou. V týdnu z ní odstranili hned tři hráče. "Nebyly výsledky, nebyly výkony," vysvětlil kouč d0di v live streamu Twitch.tv/eleaguecz před zápasem s RAMS. V něm Sampi zaznamenali premiérové vítězství 2:0.



"Každá profesionální organizace očekává výsledky, k nim potřebujete výkony. A ty jsme neměli. A tak jsme se rozhodli vyměnit víc hráčů," zdůvodnil d0di, trenér Sampi, pár dní staré tahy.

Sampi se rozloučili s trojicí Valencio, Desty, Weamo. V týmu zůstali pouze Fraged a Pechyn. "Jako jediní si výkonnost udrželi."

Sampi nově angažovali Zdeňka "daxen" Duška, Marka "kinzo" Bílka a Martina "bery" Beránka. Proč zrovna oni? "Hned po tom, co padlo rozhodnutí o změně hráčů, jsme si sedli a probrali naše návrhy. Neměli jsme moc času, museli jsme konat rychle. S daxenem jsem spolupracoval v Brute a věděl jsem, že ho budu chtít do týmu. Hráči souhlasili," uvedl d0di.

Ke změnám a příchodům nových tváří se ovšem vážou i otazníky týkající se sehranosti.

"Samozřejmě nesehranost je na začátku vždy přítomná, ale z toho strach nemáme," řekl d0di. "Individuality jsou tentokrát na naší straně a budeme se snažit co nejrychleji zlepšit i týmovou hru."

SOUHRN 3. KOLA Sazka eLEAGUE CS:GO »

Kinzo je aktuálně jedním z nejzkušenějších hráčů Sampi, což d0di vypíchnul jako hlavní důvod jeho angažování. "Hře velice rozumí, zná ji. Ví, jak v ní pracovat." U Beryho je situace opačná: "Bery mě velice překvapil. Je to mladý hráč, na tréninku se ihned chytil. Je mladý, šikovný a chce hrát." 

Zlepšení nastalo v podstatě okamžitě. I před pár klopýtnutí Sampi zvládli souboj s RAMS (2:0) a ovládli obě mapy.

"Na Dustu jsme se moc rozvášnili, za CT jsme měli hru pevně v rukou, za teroristy už jsme chtěli až moc vyhrát. Bylo tam víc individuálních chyb, ale celkově jsme měli hru pod kontrolou a zaslouženě jsme zvítězili," potěšilo trenéra.

A další cíle?

"Ty nejvyšší. S top 2 budeme spokojeni," svěřil se d0di.

V poslední odpovědi také shrnul svou roli týkající se komunikace při soutěžních zápasech: 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud