4. února 2021 • 20:28

Konec legendy. Olofmeister brzy ukončí kariéru, říká coldzera

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední roky byly pro Olofa „olofmeister“ Kajbjera krušné. Zdravotní problémy vystřídal nedostatek motivace, v květnu roku 2020 to vypadalo, že nadobro opouští FaZe Clan. Po odchodu Nikoly „NiKo“ Kovače přišel jako stand-in, nyní podle všeho ukončí po dlouhých osmi letech CS:GO kariéru.



Dlouho to není, co to bývalo. Olofmeister, nejlepší hráč roku 2015, se trápí. Poslední dva roky ho provází zranění, problémy s motivací a nedostatek formy. Celkem třikrát byl posazen na lavičku FaZe, třikrát se vrátil, nikdy však silnější.

Byla jen otázka času, kdy se švédská legenda navždy rozloučí s FaZe Clan, potažmo s Counter-Strikem. Podle jeho brazilského spoluhráče Marcela „coldzera“ Davida, přišel ten čas nyní.

Na nejvyšší CS:GO scéně se Švéd pohybuje od roku 2013, kdy se v barvách LGB eSports zúčastnil vůbec prvního Majoru. Nejslavnější léta zažil Olofmeister v dresu Fnatic.

V černo-oranžové triumfoval na desítkách Tier 1 turnajů, ovládl ESL One Katowice a ESL One Cologne, byl součástí jedné z nejlepších sestav v historii CS:GO.

Dle posledních informací by měl Olofmeistera v týmu FaZe nahradit Finn „karrigan“ Andersen, jenž by se tak vrátil do organizace, se kterou byl krůček od vítězství na Eleague Majoru.

ESL One Katowice 2015, první Olofův triumf na MajoruFoto ESL

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud