12. května 2021 • 11:40

Hvězda ENCE si dává z osobních důvodů pauzu. Kdo nahradí finského borce?

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dva roky je tým ENCE jako na houpačce. Vzestup na vrchol, rozpad originální sestavy a nakonec překopání celku a přechod k mezinárodnímu složení. V centru dění toho všeho byl Aleksi „allu" Jalli, finský sniper, který byl nyní z osobních důvodů posazen na lavičku.



ENCE v posledních týdnech ukazovali známky zlepšení, motali se ve třetí světové desítce a na Tier 2 turnajích konkurovali těm lepším celkům. Jenže když přišlo na Tier 1 kvalifikace, ENCE vyhořeli.

Z kvalifikace na IEM Summer je hned v prvním kole vyprovodili Movistar Riders, v closed qualifieru na Flashpoint 3, první RMR event roku 2021, se o ENCE postarala dvojice Anonymo a DBL PONEY.

Vše se postupně nakulumovalo a vzalo si svou daň. Allu patřil v poslední době mezi to lepší, co mohli ENCE nabídnout. Jenže psychicky na tom finská legenda nebyla dobře. „Konec roku 2020 a hektická léta bez pauzy jsou znát,“ vysvětluje Allu. „Byl jsem extrémně vyšťavený a unavený na serveru i mimo něj,“ popisuje Fin své problémy.

Čas návratu zatím není známý, ENCE se v blízkých týdnech, ne-li měsících, ukáží v pozměněné sestavě. Pátým členem se nově stává Olek „hades“ Miskiewicz, polský střelec, jenž teprve před několika týdny opustil Wisłu Kraków.

21letý talent si náramně rozumí především s AWP, v Polsku patří mezi největší naděje do dalších let. Působení v ENCE by mohlo být tím prostorem, který si Hades zaslouží. Ukáže svou sílu?

Sestava ENCE:
Lotan „Spinx“ Giladi
Paweł „dycha“ Dycha
Joonas „⁠doto⁠“ Forss
Marco „Snappi⁠“ Pfeiffer
Olek „hades⁠“ Miskiewicz (stand-in)
Aleksi „allu⁠“ Jalli (neaktivní)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud