13. května 2022 • 13:00

PGL Major: Nekompromisní los! Narazí na sebe čtyři týmy z TOP 6 HLTV. Kdo půjde na koho?

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně vypečené zápasy si pro nás přichystal los Legends Stage na PGL Majoru v Antverpách. Hned v úvodu na sebe narazí týmy, které zároveň aspirují na medailové pozice! Světová jednička FaZe Clan načne svou belgickou pouť proti šestému celku hltv žebříčku ENCE. Druhý tým planety NAVI zas na čtyřku G2 Esports - dočkáme se tak opakování finále PGL Majoru z loňského roku.



Startovat se bude v sobotu v poledne. Heroic se utkají s americkým týmem Liquid, který se musel probojovat do Legends Stage skrze pět zápasů - kdy na závěr poslal domů Astralis. Podaří se jim na vítězství navázat a porazit další dánský celek? 

Sousto to bude opravdu velké. Heroic patří v současnosti k tomu nejlepšímu z dánské školy, což se promítá i do světového žebříčku, kde svítí jejich jmenovka na páté příčce.

Byť překvapivě vypadli Astralis, Dánsko má vedle Heroic ještě jedno želízko v ohni. Copenhagen Flames svedou souboj s kosovskou sestavou Bad News Eagles, kteří patří k největším letošním překvapením. Startuje se rovněž ve 12 hodin.

Naváží Vitality na suverénní výkony z Challenger Stage?

Ve 13:15 další kapitolu svého příběhu na Majoru napíše dánsko-francouzská sestava Vitality. Sokem jim bude celek Ninjas in Pyjamas (NiP). Vitality hraje do karet rozehranost z Challenger Stage, kde vyhrálo všechny tři zápasy a stihli si i zapsat parádní invidividuální rekord. Švédové z NiP zas můžou těžit z lepšího postavení žebříčku hltv.

Ve stejný čas by měl začít také čtvrtý zápas. Dojde na ruské derby řízlé i s kazachstánskou rivalitou. Cloud9 má v sestavě čtyři hráče ruské národnosti a jednoho Kazachstánce. Outsiderskteří kvůli agresi Kremlu na Ukrajině nemohou startovat pod svým tradičním názvem Virtus.pro., dva Rusy a dva Kazachstánce.

Finálová vlaštovka? FaZe jdou na ENCE

První zápas titánů. FaZe Clan se vrátil na trůn nejlepšího týmu světa teprve nedávno a teplé místečko jen tak přenechat nechce. První krok na PGL Majoru musí udělat americká organizace s mezinárodní sestavou proti soupeři z ENCE

O tom, že by tenhle duel mohl být předzvědstí třeba i Grand Finale, svědčí i predikce expertů Sazka eLEAGUE. Cannie favorizuje na celkové prvenství právě ENCE, Storm zůstává při zemi a věří ve vítězství FaZe.

V souběžně hraném duelu pak brazilská FURIA bude o první vítězství ve swiss systému Legends Stage soupeřit s ruskými playery z týmu Spirit

Opakování finále z Majoru ve Stockholmu

Aktuálně druhý nejlepší tým světa proti čtvrtému! Největším tahákem prvního kola Legends Stage na Majoru v Antverpách bude zápas Natus Vincere (NAVI) G2 Esports. Právě tyhle dva týmy se střetli ve finále Majoru na podzim 2021 ve švédském Stockholmu. Tehdy se radoval tým NAVI. Jak dopadne první z odvet? Startuje se v 15:45. Více netřeba dodávát.

Osmičku zápasů pak uzavře německý BIG, který narazí na další brazilské účastníky - Imperial Esports

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud