5. dubna 2019 • 04:30

Jankto posílá do iSport LIGY profíka ze svého týmu: Přivez mi placku!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I hráči z předních světových lig si po zápase či tréninku rádi odpočinou u videoher. Český reprezentant Jakub Jankto, hájící barvy italské Sampdorie Janov, dotáhl svoji zálibu ještě dál. Založil si vlastní esport tým jménem Sampi, pod jehož hlavičkou působí plejáda zajímavých a úspěšných hráčů. Jeden z nich teď bude Janktův tým reprezentovat i v iSport LIZE.



Reprezentant týmu Sampi se představí už v první kvalifikaci, tuto neděli od 16 hodin. Jeho jméno je Lukáš Černý, ve FIFA komunitě je ale známý jako DiDa. „Lukáše znám už spoustu let. Pár let jsem s ním hrál, když jsem ještě aktivně hrál Fifu, a proto se stal naším prvním hráčem. Je to FIFA legenda,“ představil jej šéf týmu a fotbalový reprezentant Jakub Jankto.

23letý slávistický odchovanec vidí DiDovu sílu nejen ve zkušenostech, ale i v zápalu do hry. „Když udělal dobrou přípravu, tak se vždy dostal na ty nejvyšší pozice. Bude určitě hodně trénovat a do turnaje dá všechno. Samozřejmě FIFA je i trochu o štěstí, a na tomhle turnaji plném konkurence bude potřebovat, jako každý. Ale obětuje tomu dost času a nebude chtít odejít z turnaje bez placky. Osobně mu hodně věřím a přeji pevné nervy,“ dodal k ambicím hráče.

Sám DiDa jeho slova potvrzuje. „Cíl je jasný! Probojovat se na každé offline finále a následně stanout na bedně v listopadovém SUPERFINÁLE,“ říká a přibližuje jeho vstup do Janktovy skupiny.

<<<PŘIHLAŠTE SE DO TURNAJE ISPORT LIGA>>>

„Jakub mě oslovil s nabídkou reprezentovat jeho tým ve hře FIFA ještě před představením Sampi a má odpověď byla jasná. Teď už jen musíme spolu s mým týmovým spoluhráčem pozvednout Sampi mezi nejlepší týmy ve hře FIFA na našem území, k čemuž věřím, že dopomůže právě iSport LIGA.“

Reprezentant Janktova týmu začal s online hraním populárního fotbalového simulátoru v roce 2005, na špičky turnajů začal dosahovat tři roky poté. Tehdy mu začaly chodit i nabídky od různých organizací. Právě podpora dobrého zázemí je podle něj velkým faktorem při úspěchu hráče FIFA. „Obrážet turnaje sám, nebo mít v zádech tým, je opravdu veliký rozdíl. Především v přípravě na turnaj. Nemusím řešit cestu, ubytování, stravu a další důležité věci, protože to vše řeší náš super manažer. Tím pádem mám možnost plně se soustředit jen sám na sebe a na hru,“  vysvětluje.

DiDa je přesvědčený o tom, že iSport LIGA je na české esports scéně přelomovou záležitostí. „Je to opravdu pěkný projekt s astronomickým prize poolem, který přitáhne hodně hráčů a posune celou FIFA scénu opět trošku blíže Evropě,“ tuší. A šéf Sampi Jankto přitakává: „Takový turnaj, tu ještě nikdy nebyl.“

Zapoj se do iSport LIGY a vyhraj 100 000 korun Zapoj se do iSport LIGY a vyhraj 100 000 korunFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud