21. listopadu 2022 • 15:12

Hvězdný Faker je v hledáčku severoamerických týmů, blíží se historický přestup?

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobný mistr světa a finalista Worlds 2022, Lee “Faker” Sang-Hyeok, je dle informací serveru BLIX.GG v hledáčku dvou severoamerických týmů League of Legends. Aktuální kontrakt korejského hráče vyprší k dnešnímu dni, 21. listopadu 2022, možný přestup je tak nasnadě.



Historický přestup

Spekulace o přestupu slavného hráče z jeho domovského celku T1 se objevují pravidelně v každé offseason. V roce 2021 se proslýchalo, že je ve hře hned několik týmů napříč ligami LCK, LPL a LCS, které o Fakera jevily zájem. Faker nakonec zůstal v T1, aniž by se potvrdilo, zda byly spekulace o jeho odchodu pravdivé, nebo ne. 

Faker zkoumá možnosti v LCS

Podobná situace nastala i nyní v souvislosti s vypršením jeho kontraktu s T1. O legendárního hráče údajně projevily vážný zájem dva týmy z LCS, Team Liquid a Flyquest. Jako volný hráč může Faker bez problémů podepsat smlouvu s jiným týmem, je zde ale jedna překážka, která by mu v tom mohla zabránit.

Když Faker v roce 2020 podepisoval novou smlouvu s T1, získal kromě klasického kontraktu s týmem i částečný podíl v celé organizaci. S největší pravděpodobností by tak musel svůj podíl v případě odchodu z týmu prodat.

Jak hovoří dostupné informace, o Fakerově budoucnosti sice zatím není rozhodnuto, s největší pravděpodobností ale nakonec opět prodlouží smlouvu s T1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud