8. prosince 2022 • 16:15

Hans Sama míří k soudu. Poradenská agentura žaluje hráče za porušení smlouvy

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyplacené provize a porušení exkluzivní spolupráce. Francouzská poradenská agentura ARC žaluje profesionálního hráče League of Legends za porušení smlouvy. S informací přišel The Jacob Wolf Report.



Esportovec u soudu

Francouz Steven “Hans Sama” Liv, bývalý hráč Rogue a Team Liquid, pravděpodobně skončí u soudu za porušení smlouvy s agenturou ARC (Athletes Representation & Consulting). Mladý hráč údajně podepsal smlouvu s konkurenční společností Proxy a nevyplácel provize během své stávající smlouvy s ARC, za což ho teď francouzská agentura žaluje.

Spor souvisí s přestupem Stevena z Rogue do Team Liquid v listopadu 2021, kdy hráče nejdříve zastupovala společnost ARC, ale kontrakt nakonec dokončila konkurenční agentura Proxy. Ve stížnosti se dále uvádí, že Steven během svého působení v Rogue v roce 2021 nevyplatil agentuře část provizí, na které měl ARC nárok.

Porušení exkluzivní spolupráce

Na základě smlouvy mezi Stevenem a ARC měla agentura nárok na pětiprocentní provizi z jakékoli týmové smlouvy, kterou Steven podepíše před koncem roku 2021. Přestup do Team Liquid inciovala agentura ARC, novou smlouvu ale místo ARC dokončila společnost Proxy a to navzdory stávající exkluzivní smlouvě o spolupráci mezi ARC a Stevenem.

K situaci se vyjádřil i zakladatel ARC, Nathan Laprade: „Jelikož se nám se Stevenem nepodařilo dosáhnout smírné dohody, byli jsme nuceni předložit věc občanskoprávnímu soudu, aby situaci posoudila nezávislá třetí strana." 

Steven ani společnost Proxy se k situaci okolo porušení smlouvy prozatím nevyjádřili. Zda to ovlivní hráčovu budoucí kariéru a jeho očekávaný přestup do G2 Esports se zatím nedá určit.

Zdroj: jacobwolf.report

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud