22. května 2018 • 14:35

Hraním pro dobrou věc. Český esport turnaj daruje výdělky dětské nemocnici

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již třetí ročník největšího českého charitativního esport turnaje s názvem GG Prague 2018 proběhl v Praze. Celkem třináct týmů se zúčastnilo soutěže v legendární a populární počítačové hře Counter Strike, z výhry se nakonec radoval tým RTSmunity. Během turnaje se vybralo celkem 160 tisíc korun, které poputují dětským nemocnicím v České republice.



Celý turnaj, jehož pořadatelem je nejúspěšnější český tým eSuba, se pořádal již potřetí a znovu se těšil obrovskému zájmu. „Herní průmysl zažívá u nás i ve světě neuvěřitelný boom a kontinuálně upevňuje svou pozici vedle tradičních sportů. Například celosvětově sleduje hraní her více lidí než hokej. My jsme se rozhodli tuto popularitu využít v rámci turnaje GG Prague i pro charitativní účely a pomoci těm, kteří to skutečně potřebují – dětským oddělením nemocnic,“ řekl zakladatel eSuby Ladislav Dyntar .

Během celého turnaje běžel zároveň i charitativní stream, tedy živé vysílání přes aplikaci TwitchTV. Zápasy komentovali známí streameři Ivan „Dev1“ Lazarov, Ondřej „Lelek“ Kvarda a Roman „Blade“ Pilný. Jen během těchto vysílání přispěli diváci celkovou částkou přes třicet tisíc korun, zbylé finance se pak vybraly za startovné.

Turnaje se zúčastnilo celkem 13 týmů pod hlavičkou největších technologických firem. Všechny peníze poputují do Nadačního fondu Jonášek. „Rádi bychom poděkovali pořadatelům a partnerům turnaje i všem týmům, kteří svou účastí k vybrané částce přispěli. Máme obrovskou radost, že se tento rok dokonce podařilo překonat výtěžek z loňského ročníku GG Prague. Nejvíce to ale samozřejmě ocení dětská oddělení nemocnic, pro které jsou prostředky určeny,“ uvedl Libor Zimmer za nadační fond.

Turnaj podpořila i řada významných youtuberů a influencerů. Mezi jeho ambasadory tak byli například Jirka Král, Filel, Viktorkaa, Shadye, KaterinaSuki či Vláďa.

Tým eSuba, který celý turnaj pořádal, je nejúspěšnějším profesionálním týmem nejen v Česku, ale i na Slovensku. Od svého založení v roce 2014 hráči eSuby získali více než 1450 medailových umístění po celém světě, několikrát slavili i na mistrovství světa. Nedávno si tým navíc připsal výrazný úspěch v populární hře League of Legends. V konkurenci 304 týmů totiž vyhrál mezinárodní turnaj V4 Future Sport Festival v Budapešti, což hráčům vyneslo čtyři miliony korun.

Český esport turnaj GG Prague 2018 vydělal 160 tisíc Kč pro dětské nemocnice
Český esport turnaj GG Prague 2018 vydělal 160 tisíc Kč pro dětské nemocnice

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud