10. srpna 2022 • 15:15

Majitel Sampi Jakub Jankto se vrací do Česka. Posílí fotbalovou Spartu

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel esportové organizace Sampi a reprezentační fotbalový záložník Jakub Jankto píše další životní kapitolu. Ze zahraničí se vrací do české ligy. Do pražské Sparty přichází na hostování. Ovlivní tenhle transfer chod Sampi? Zatí. m víme, že veškeré exekutivní funkce převzala Klára Ottomanská.



(zdroj náhledové fotografie: AC Sparta Praha)

Do Česka se Jankto vrací po osmi letech. Ač patří k odchovancům Slavie, za její A-tým si nikdy nezahrál. V osmnácti letech pražský klub opustil a zamířil do Udinese. Vyzkoušel si hostování v Ascoli a Sampdorii Janov, kam nakonec před třemi lety přestoupil, přípomíná redakce Deníku Sport. Další informace a zajímavé pohledy na oznámení posily pražské Sparty najdete na webu iSport.cz

Sparta? Jen den mi stačil, že je to ten správný klub, říká Jankto

"Rozhodl jsem se pro Spartu, protože se mi poslední dobou strašně líbí. Poslední dva roky jsem sledoval nejen zápasy, ale i jak se klub chová a jací lidé v něm figurují. Po jednom dni jsem věděl, že Sparta je ten správný klub,“ prohlásil Jankto.

„Přivádíme hráče se zkušenostmi z těžkých zápasů, které odehrál jak v reprezentaci, tak i v zahraničních soutěžích. Je ve velmi dobrém fotbalovém věku, trenér s ním může počítat na všechny pozice v ofenzivě,“ vypočítává sportovní ředitel Sparty Praha Tomáš Rosický. „Jakub přichází proto, abychom ještě zkvalitnili kádr a umožnili trenérovi větší variabilitu při skládání sestavy,“ dodal.

Budoucnost Sampi?

Z hlediska exekutivních povinností v esportové organizaci Jakuba Jankta Sampi, už máme delší dobu jasno. Roli "bosse" předal Kláře Ottomanské.

Otazníkem ale je, jak to bude dál se zázemím a možnosti Sampi. Jankto vydal nemalou částku na nákup nové CS:GO sestavy v čele s legendárním GuardiaNem. Plat Jakuba Jankta by ale měl zůstat stejný, informuje iSport.cz.

"Pražané nepřebírají jeho plat, ale domluvili se s hráčem na jiných podmínkách než měl ve Španělsku. Podle informací iSport.cz by se mělo jednat zhruba o polovinu částky v Getafe s tím, že se o ni podělí oba kluby," píše v článku redakce Deníku Sport.

Jakub Jankto před gaming housem, který koupil a připravil pro stoprocentní přípravu Sampi.Foto Michal Beránek SPORT

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud