2. května 2018 • 16:00

Kdo překvapí na MS? Česká posila z NHL, zázračné dítě i nástupce hvězdy

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v Dánsku se nezadržitelně blíží, první zápasy se rozjedou už v pátek. S tím se rozjede i turnaj Sazka Fantasy o 140 tisíc korun. Kdo by mohl na letošním šampionátu překvapit? Z české sestavy bychom vsadili na Tomáše Hyku, u dalších evropských favoritů na nové tváře a ve výběru Kanady na brankáře. Sestav vlastní tým na MS v hokeji a hraj o 140 tiscí korun i ty! >>



Tomáš Hyka, Česko

Při nedělní nominaci zůstal ve stínu jiných jmen. I tak byl Tomáš Hyka překvapivě zvolen do týmu pro mistrovství světa v Dánsku. Celou sezonu strávil v zámoří. Po výborné přípravě u nováčka z Vegas ale nedostal příliš prostoru, naskočil jen do deseti utkání v NHL (1+2). V AHL byl nejproduktivnějším českým hráčem, po vypadnutí z play off se ale překvapivě naskytl pro českou reprezentaci. Šampionátu se zúčastnil už loni, letos by mohl patřit mezi hlavní útočné opory Jandačova týmu.

Elias Pettersson, Švédsko

Zlaté dítě švédského hokeje. Elias Pettersson v aktuální sezoně zářil. Svému Växjö pomohl k suverénní jízdě za titulem. Stal se nejproduktivnějším hráčem základní části i přes to, že na přelomu roku hrál na juniorském šampionátu. V play off byl nejužitečnějším hráčem, v 13 zápasech nastřádal 19 bodů (10+9). Dohromady nasbíral v sezoně 75 bodů (34+41) v 57 zápasech. V nabité švédské sestavě sice nebude mít jednoduché se prosadit, trenéři by mu ale mohli dát slušnou příležitost.

Alexej Byvalcev, Rusko

Jestli vám jméno ruského útočníka nic moc neříká, nemusíte litovat. Na světovém šampionátu si ale Alexeje Byvalceva určitě všimnete. Rodák z Magnitogorsku vyletěl až v aktuální sezoně, v Chabarovsku posbíral v 56 zápasech 43 bodů (19+24). Předtím bylo jeho maximem 14 bodů. V seniorské reprezentaci se objevil poprvé až v přípravě před mistrovství světa, hned si ale zahrál na místě Vadima Šipačova v centru útoku mezi Nikitou Gusevem a Jevgenijem Dadonovem. Od nové sezony bude oblékat dres Petrohradu.

Sestav vlastní tým na MS v hokeji a hraj o 140 tiscí korun! >>

Sestav si vlastní tým na MS na Sazka Fantasy Sestav si vlastní tým na MS na Sazka FantasyFoto Sazka

Darcy Kuemper, Kanada

Ačkoliv Kanada přiveze do Dánska opět hodně nabitý tým, v brance takovou sílu rozhodně mít nebudou. To se však může jen zdát. Kanaďané v posledních letech na světových šampionátech dominují, a to jak směrem dopředu, tak i dozadu. Je dost možné, že proti slabším týmům může zámořský výběr vzadu uhájit nulu. Na tom už nic moc nezmění ani brankář. Kuemper navíc není špatným brankářem, v NHL několik let působí jako celkem spolehlivá dvojka. V aktuální sezoně naskočil do 29 zápasů.

Antti Suomela, Finsko

Další nové jméno na mezinárodní scéně. Antti Suomela vyletěl ve finské lize už v předešlé sezoně, kdy v dresu JYP Jyväskylä nasbíral 45 bodů. V aktuální sezoně jich přidal ještě o 15 víc a stal se nejproduktivnějším hráčem SM-liigy, které pomohl i k vítězství v Lize mistrů. Teprve 24letý útočník zažil výbornou přípravu před mistrovstvím světa, v šesti zápasech posbíral osm bodů za tři góly a pět asistencí. Od nového ročníku bude působit v IFK Helsinky.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud