6. května 2022 • 08:44

Pravděpodobné sestavy: Sparta zabojuje v Plzni, Slovácko se představí v Edenu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga má na programu třetí kolo nadstavby a s ním i oblíbenou Sazka Fantasy. Plzeň přivítá Spartu a určitě bude chtít potvrdit cennou remízu z Edenu. Naopak Slavia si už nemůže dovolit žádné zaváhání a musí doma Slovácko bezpodmínečně porazit. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Sigma vyhrála poslední tři zápasy v řadě, pokaždé navíc udržela čisté konto. Právě v defenzivní činnosti obou celků je podstatný rozdíl, stejně tak v kvalitě gólmanů. Boleslavský Šeda vyrobil za celou sezonu nejvíc minel, respektive u řady branek neměl čisté svědomí. V domácím prostředí bude mít navrch Sigma, a to navzdory famózní formě Douděry. Za domácí by se mohl prosadit talentovaný Kryštof Daněk (8,7 milionu), který je k dispozici za solidní cenu.

Východočeši mají v poslední době dobrou formu, ze čtyř utkání zvítězili hned třikrát, mužstvo tak získalo zpět sebevědomí. Proti soupeřům ze dna tabulky navíc tým zpevnil obranu a dvakrát po sobě neinkasoval. Hosté už mají jistý sestup do F:NL, což je pro hlavu hráčů hodně náročné. Karviné navíc chybí řada fotbalistů, buď jsou v trestu, nebo na marodce. Do branky bychom doporučovali skvěle chytajícícho Markoviče (10,4 milionu).

Teplice letos Jablonec dvakrát porazily (2:0 a 1:0), ale Jablonci výrazně pomohla výhra v poslední kole. Domácím patří barážová příčka, což je dostává opět pod tlak. V utkání půjde o hodně, a tak lze očekávat opatrný duel, ve kterém padnou maximálně dvě branky. Hosté mají konec konců nejhorší ofenzivu v celém ročníku. Na druhou stranu zafungoval impuls s výměnou trenéra. 

S Bohemians 1905 to nevypadá vůbec dobře, tým zapomněl vítězit, venku vyhrál v sezoně jedno jediné utkání. Pokud hosté ale umí na někoho zahrát, je to právě Zlín. Pražané ovládli 4 z posledních 5 vzájemných duelů (1:0, 3:1, 2:0, 3:2), v tom zbývajícím se hrálo bez branek. „Klokani“ si tak věří a ve Zlíně by mohli bodovat, domácí už jsou jednou nohou z nejhoršího venku. Gólově se prosadí Petr Hronek (10,0 milionu), který má v posledních zápasech famózní formu. 

Kouč Koubek by si zasloužil postavit pomník, co letos s Hradcem dokázal, je málo vídané. Nováček soutěže hraje pohledný fotbal a dokáže se rovnat i těm nejlepším, což ukázal ve finálové fázi jak proti Slavii (4:3), tak proti Spartě (1:1). Baník naopak oba duely mezi nejlepší šestkou prohrál a musí se smířit, že ani letos do Evropy nenakoukne. Hradec v Ostravě neprohraje. Nejlepší střelec Baníku, Ladislav Almási (7,9 milionu) potvrdí své střelecké schopnosti a znovu se prosadí.

Sparta nevyhrála v Plzni už roky a na cizích hřištích má i letos potíže. Z boje o titul se hosté diskvalifikovali právě venku, kde předvádí hodně nevyrovnané výkony. Plzeň si první příčku v tabulce pohlídá, doma v celé sezoně nebodovala naplno jen dvakrát (14 – 2 – 0), navíc bude vyprodáno. Spartě nepomohl „výlet“ do Uherského Hradiště, kde se nakonec nehrálo. Střelecké kopačky si obuje Beauguel (12,3 milionu).

Slavia umí na Slovácko zahrát, celek z Uherského Hradiště porazila čtyřikrát po sobě. Slovácko venku prohrálo poslední dva zápasy, celková bilance na cizích hřištích byla jen průměrná (6 – 4 – 6), čemuž odpovídá i skóre (25:24). Slavia naopak v Edenu dominovala, což potvrzují čísla vstřelených a inkasovaných branek (38:5)! Slavia vyhraje a tentokrát se prosadí i Ondřej Lingr (10,6 milionu).

Nejlepší sestava uplynulého týdne Sazka Fantasy

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud