Stanislav Hrabě
4. ledna 2016 • 13:17

Bohemka zkouší zajímavou posilu: Bratra slovenského Fina Hrádeckého

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Hrádecký, mladší bratr slavnějšího finského reprezentačního brankáře Lukáše, dorazil do Ďolíčku, kde se bude na testech snažit zaujmout, aby získal angažmá v nejvyšší české soutěži. „Jde o defenzivního záložníka a zkoušíme ho na místo, které potřebujeme posílit,“ říká sportovní ředitel Bohemians 1905 Miroslav Držmíšek.



Třiadvacetiletý záložník Tomáš Hrádecký nastoupil v roce 2015 ve finské lize za klub Rovaniemen Palloseura ve 21 zápasech, vstřelil jeden gól. „Potřebujeme někoho k Pepovi Jindřiškovi,“ nachází sportovní ředitel Miroslav Držmíšek jeho uplatnění.

„Je silný v defenzivní činnosti,“ potvrzuje jeho přednosti Filip Zika ze společnosti Global Sports, která finského hráče zastupuje.

Další jeho výhodou je, že se v novém prostředí snadno domluví. „Umí slovensky,“ odhaluje jeho příhodnou jazykovou vybranost Zika. Otec Vladimír Hrádecký pochází z Bratislavy, hrával volejbal, do Finska s rodinou odešel, když byl nejstaršímu synovi Lukášovi jeden rok.

Tomáš je o tři roky mladší a už se narodil ve Skandinávii, trojlístek bratrů uzavírá dvacetiletý Matej, jenž také hraje fotbal.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud