18. května 2016 • 11:35

Potvrzeno! Střelec Bakoš se vrací do Plzně, podepsal na dva roky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský fotbalový útočník Marek Bakoš se po roce a půl vrací do mistrovské Plzně, kde podepsal smlouvu na dva roky. Do Viktorie přichází jako volný hráč poté, co mu skončila smlouva v Liberci. Klub to oznámil na dnešní tiskové konferenci.



"Délku smlouvy či finance jsem příliš neřešil. Podstatná při rozhodování byla rodina a možnost hrát o Champions League," vysvětlil Bakoš důvody, proč dal Plzni přednost před Libercem. "Ale nebylo to jednoduché rozhodování. Je bez diskuze, že k Plzni mám obrovský vztah jak po sportovní, tak osobní stránce. Na druhou stranu ve Slovanu jsem prožil po prvotním utrápeném jaru nádherný rok plný skvělých zážitků, velkých zápasů a nezapomenutelných vzpomínek," uvedl na dnešní tiskové konferenci.

"Návrat Marka Bakoše je pro nás vynikající zprávou hned v několika ohledech. Do týmu se vrací vynikající útočník, který má zkušenosti s těžkými zápasy i na mezinárodním poli. Navíc v něm získáváme stoprocentního profesionála, jehož tréninková morálka i vystupování v kabině mohou být příkladem pro většinu ligových fotbalistů," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek. "Jsem přesvědčen, že Marek bude hrát i při obnoveném plzeňském angažmá výraznou roli," dodal.

Třiatřicetiletý Bakoš patří mezi hlavní postavy plzeňských úspěchů v minulých letech. S Viktorií získal tři tituly a byl u dvou postupů do Ligy mistrů. Loni v lednu však i kvůli zdravotním potížím a menšímu hernímu vytížení zvolil odchod do Liberce, kde se stal jednou z opor.

Navrátilec Bakoš: Do Plzně mě lákal Ďuriš, asi se nebojí o místo
Video se připravuje ...

Loni pomohl Slovanu vyhrát pohár a letos 12 góly vystřílel třetí místo v lize a také postup do základní skupiny Evropské ligy. Liberec mu nabídl prodloužení smlouvy, ale člen širšího kádru slovenské reprezentace se rozhodl pro návrat do Plzně.

"Je to můj český domov. Žiju tu od roku 2009 a prožil jsem tu nejkrásnější roky kariéry. Budu rád, když tu strávím co nejvíce času. A až tu za pár let budu končit, věřím, že se budu moci loučit se zvednutou hlavou," řekl odchovanec Nitry.

V dresu Plzně má Bakoš odehráno 132 ligových zápasů, během kterých nastřílel 44 branek. Dalších 32 startů a 13 branek přidal v Liberci. Během působení na severu Čech přišel o pozici nejlepšího střelce Plzně, kterou zabral Daniel Kolář. Bakoš si nedává za cíl ho znovu předstihnout.

"Na to nemyslím. Budu rád za každý gól, kterým pomohu k tomu, abychom byli úspěšní. Zda jich bude deset nebo víc, to teď neřeším. Stejně jako jestli se budeme nahánět s Danem, nebo nás bude atakovat Michal Ďuriš. Já chci naplnit svou pověst a budu se snažit posunout Plzeň k titulu a do Evropy," uvedl.

Neřeší ani to, zda bude v Plzni hrát tolik jako v Liberci. "Podstatné je, abych byl zdravý. Pak věřím, že vytíženost bude dostatečná, trenéři budou spokojení a spokojen budu i já," řekl Bakoš.

Liberec - Brno: Bakoš přidává dvanáctý gól v sezoně, Liberec vede 3:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud