Michal Koštuřík
Premium
15. května 2018 • 16:53

Heča upoutal výkony Baník i Plzeň. Je to brankář pro top trojku, říká Levý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kabině je Milan Heča pokaždé mezi prvními. A jako jeden z posledních odchází. Profík každým coulem. V sedmadvaceti letech hlásí připravenost na skok ze Slovácka do většího klubu. Elegantní brankář s vynikajícím reflexem byl už několikrát skloňován v souvislosti se zájmem Viktorie Plzeň, kterou v sobotu připravil o mistrovské oslavy. „Nebudu lhát, změna by přijít mohla. Přemýšlím o tom, že bych se chtěl někam posunout,“ přiznává. Žádná nabídka ale prý nyní na stole není… Co stojí za vzestupem 27letého brankáře? A jak si stojí v podrobných statistikách mezi ostaními ligovými gólmany?



Ve Slovácku před čtyřmi lety vystrnadil z brány Dušana Melichárka, do té doby jasnou jedničku. Na gólmanském trůnu pevně sedí dodnes. V této sezoně drží Milan Heča ligový rekord v neprůstřelnosti, nedostal gól v pěti zápasech v řadě. Sérii mu ukončil šťastnou trefou až plzeňský náhradník Tomáš Chorý. Vše ostatní rodák z Krumvíře pochytal. „Konečně se mi podařilo tým podržet. V předchozích utkáních jsem moc práce neměl,“ líčí po remíze 1:1.

V zimě si ho podle zdrojů Sportu žádal ostravský Baník, byť oficiálně svůj záměr neprezentoval. Pro Slovácko to nebylo žádné téma. Už proto, že šlo o přímého konkurenta v boji o záchranu. „Milana bych viděl v top trojce našich klubů. Jiné angažmá v lize by mu mohlo dávat smysl finanční, ale sportovní moc ne,“ míní sportovní manažer Stanislav Levý. „Měl by mířit dál,“ připojuje se Petr Pojezný, boss celku z Uherského Hradiště.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud