7. července 2018 • 16:55

Slavia - Mezökövesd 1:2 a 3:1. V odvetě pálili Stoch, Sýkora a Baluta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie si v dnešních dvou přípravných zápasech s Mezökövesdem na soustředění v Rakousku připsali jednu porážku a jednu výhru. V poledne nejprve devátému celku maďarské ligy podlehli 1:2 a odpolední odvetě zvítězili 3:1.



Z V R P Skóre B

Slávisté utrpěli druhou porážku v letní přípravě, předtím podlehli Slovanu Bratislava. Celkově zatím sehráli šest utkání a čtyři z nich vyhráli. Příští sobotu už úřadujícího českého vicemistra čeká generálka na novou sezonu s ruským Rostovem.

Slavia měla úvodní zápas proti Mezökövesdu dobře rozehraný. Brzy trefil tyč Tecl a v 27. minutě už se po rohovém kopu prosadil Škoda. V další šanci pálil vedle.

"V první půli jsme předvedli dobrý výkon a soupeře téměř nepustili na naši půlku. Mělo to skončit víc než jen o gól," řekl pro klubový web slávistický brankář Přemysl Kovář.

Jenže po změně stran přišel obrat. Nejprve si za obranu naběhl Dražič a přehodil Kováře, který vzápětí chytil další soupeřovu šanci. Sedm minut před koncem Slavia propadla po standardní situaci a dovolila Mezökövesdu jít do rychlého brejku, na jehož konci Dražič zamířil do prázdné branky.

"První poločas byl docela dobrý, ale druhý se nám moc nepovedl. Pouštěli jsme je do brejků a oni dva využili. Máme ještě dost na čem zapracovat před ligou," řekl Škoda. "Ukázalo nám to, v čem se musíme zlepšit. Takové brejky se nám nesmí stávat," dodal Kovář.

Do odvety nasadil slávistický kouč Jindřich Trpišovský odlišnou jedenáctku. Po bezbrankovém poločase byla po změně stran vidět rumunská posila Baluta, který nejprve přihrál na gól Stochovi a v 90. minutě zaznamenal poslední branku. Mezitím se za Pražany prosadil Sýkora.

Přípravná fotbalová utkání ve Wieselburg (Rak.):

Slavia Praha - Mezökövesd-Zsóry 1:2 (1:0)

Branky: 27. Škoda - 57. a 83. Dražič.

Sestava Slavie: Kovář - Coufal, Jugas, Ngadeu, Bořil - Van Buren, Souček, Hušbauer, Zmrhal - Škoda - Tecl (77. Šilhan).

Slavia Praha - Mezökövesd-Zsóry 3:1 (0:0)

Branky: 52. Stoch, 56. Sýkora, 89. Baluta - 86. Nagy.

Sestava Slavie: Vantruba - Frydrych, Kúdela, Deli, Flo - Valenta (80. Šilhan), Sýkora - Auer, Baluta, Stoch - Musa (75. Petrák). Trenér: Trpišovský.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud