Jakub Dvořák
Premium
21. srpna 2018 • 16:50

Posila Sparty Mebrahtu: objevil ho Jarolím, Uhrin odmítá zvěsti o povaze

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho přesun do Sparty všechny překvapil. Od druhého týmu FORTUNA:LIGY byl příchod Golgola Mebrahtua na Letnou akce kulový blesk. Podle ohlasů některých fanoušků unáhlený krok. Podle bývalého sportovního ředitele Boleslavi Davida Jarolíma, který jej přivedl, a trenéra Dušana Uhrina mladšího, se jedná o velmi prozíravé řešení. „Když byl zdravý, byl gólový. Je to logický krok,“ soudí někdejší kouč Středočechů. Jaká provází Mebrahtua  pověst? A jaké nabídky upozadil před Spartou?



Na první pohled se nejedná o posilu kalibru Nicolae Stanciua či Guélora Kangy. Jejich příchody na Letnou vzbudily mezi fanoušky vlnu nadšení. To se v případě 27letého Australana se súdánskými kořeny zatím říct nedá. Nicméně jeho statistiky za poslední dva roky v kádru Středočechů nejsou zlé. Během 45 duelů nastřílel 18 branek.

„Umí si najít prostor, má velmi dobré náběhy a rychlostně je výborně vybavený. Na naši ligu je, co se týká rychlosti, nadprůměrný. Umí skvěle zakončovat levou i pravou nohou. Sparta určitě nešla do velkého rizika,“ říká David Jarolím, který Mebrahtua do Boleslavi přivedl, když v klubu působil v roli sportovního ředitele.

„Dostal jsem na něj tip od kamaráda, se kterým jsem hrál v Hamburku a který ho potkal v Austrálii. Tehdy Golgol prodělal vážnější zranění, ale pořád byl ve věku, kdy se dal považovat za nadějného hráče. Sice ho přibrzdily zdravotní potíže, ale nakonec skončil ve Spartě. Myslím, že to je docela povedená cesta z Austrálie,“ pokračuje bývalý záložník, který dosáhl na tři sta startů v bundeslize.

Stejného názoru je i Dušan Uhrin mladší , který jej vedl v Boleslavi. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud