Jonáš Bartoš
25. září 2018 • 05:00

Není Plzeň jako Plzeň. V Jablonci Kolář vybuchl, Kopic potvrdil trápení

Vstoupit do diskuse
0
  • Zklamaní hráči Plzně po prohraném utkáníZklamaní hráči Plzně po prohraném utkáníFOTO: ČTK

    Minulý týden si zasloužili pochvalné uznání, jak zvládli především první poločas v Lize mistrů proti CSKA Moskva (2:2). Pavel Vrba použil na Jablonec (0:3) stejnou sestavu, která podala úplně odlišný výkon. Viktoria Plzeň na severu Čech inkasovala těžký direkt, navíc ji čekají šlágr se Spartou a Liga mistrů na AS Řím. Hráči, kterým se duel proti ruskému soupeři vyvedl, v Jablonci nebyli ve své kůži. Jak se prezentovala pětice vybraných opor českého mistra?

  • Daniel Kolář

    Daniel Kolář v dresu PlzněFoto Jaroslav Legner / Sport

    Proti CSKA vyšvihl parádní, precizní výkon hodný pomalu návratu do reprezentace, v Jablonci šlo naopak o velké trápení. Zkušený záložník byl všude pozdě, odpadával ze soubojů, kazil. Tomáš Hübschman, který se s ním na hřišti potkával nejčastěji, ho naprosto strčil do kapsy.

    Kolář dostal žlutou kartu, dvakrát se spoluhráčům omlouval, když snadno přišel o balon a pustil domácí do nebezpečného protiútoku. Není divu, že ho o poločase trenér Vrba stáhl a do hry vyslal Aleše Čermáka. „Chtěl jsem něco změnit,“ hodnotil Vrba. Rozebrat ale Kolářův výkon před novináři nechtěl…

    SESTŘIH: Jablonec - Plzeň 3:0. Demolice mistra, Trávník exceloval
    Video se připravuje ...

  • Michael Krmenčík

    Zklamaný útočník Plzně Michael Krmenčík po prohře v JablonciFoto Jaroslav Legner / Sport

    V prvním kole Ligy mistrů se jeho jméno vyjímalo v sestavě kola, na hrotu hned vedle fenomenálního Lionela Messiho. Proti CSKA slavil dvě branky za úvodní poločas, dřel do úmoru. Jenže ligová realita v Jablonci vypadala úplně jinak. Krmenčík nedostal kloudný balon a sám nic nevymyslel. Plzeň svůj drahokam vůbec nedostala do hry, nepomohl ani příchod Tomáše Chorého a hra na dva útočníky.

    Jablonec - Plzeň: Trávník o Hubníka poslal hlavou domácí do vedení 1:0!
    Video se připravuje ...

  • David Limberský

    Zklamaní hráči Plzně Aleš Čermák, Michael Krmenčík a David Limberský po prohře v JablonciFoto Jaroslav Legner / Sport

    Na úvod Ligy mistrů vyšvihl jeden ze životních výkonů, vymazlenou pravou šajtlí připravil oba góly pro Michaela Krmenčíka. V Jablonci sice David Limberský piloval levou lajnu znovu urputně, ale bez potřebné efektivity. Několik nadějných úniků zkazil, na konci prvního poločasu jeho snažení stopla odpískaná ruka. Také obdržel žlutou kartu, často se vztekal. Při třetím gólu neuhlídal skórujícího Chramostu.

    Jablonec - Plzeň: Demolice! Kozáčik nezabránil Chramostově gólové hlavičce, 3:0
    Video se připravuje ...

  • Jan Kovařík

    Plzeňský Jan Kovařík v dresu Plzně v Lize mistrů proti CSKAFoto Michal Beránek / Sport

    Plzeňský žolík uspěl proti CSKA, kde svůj part zvládl velmi dobře. V Jablonci, kde také před angažmá v Plzni působil, ale mužstvu žádný nadstandard nepřinesl. Domácí hráči ho dobře bránili, když už se dostal k centru, jeho spoluhráči z nich nic nevytěžili. Příliš si neřekl o to, aby dostal důvěru i v pátek proti Spartě.

    Autor dvou jabloneckých gólů Michal Trávník
    Autor dvou jabloneckých gólů Michal Trávník

  • Jan Kopic

    Jan Kopic v dresu PlzněFoto Michal Beránek / Sport

    Sedm ligových zápasů, jediná asistence. V sezoně stále bez jediné branky. Statistiky Jana Kopice jasně demonstrují, že nejlepší hráč uplynulého ročníku zatím marně hledá formu.

    V Jablonci, odkud do Plzně přestupoval, mu to opět nešlo. Kopicovi schází potřebné sebevědomí, nedaří se mu ve hře jeden na jednoho, nedostává se do nebezpečných situací. S tím samozřejmě trpí celá plzeňská hra, kterou krajní záložník v minulé sezoně táhl.

    Vrcholem zmaru byla situace ze 68. minuty, kdy po Kovaříkově přízemním centru na velkém vápně ani nedokázal pořádně trefit balon. V 76. minutě šel ze hřiště a pustil do hry Ubonga Ekpaie.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud