Ondřej Škvor
Premium
25. září 2018 • 18:30

Vácha ji poslal ke sporáku, teď se vrací do ligy. Jak jsou na tom ženské sudí?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nerada to slyší, ale nejvíc se proslavila jako „ta, co nemávla v Brně ten obří ofsajd“. Už je to dva roky a asistentka Lucie Ratajová se pomalu vrací do nejvyšší soutěže. V téhle sezoně už s praporkem pomáhala u dvou zápasů, naposledy v neděli v těžším utkání Slavia –Bohemians (1:0). 



Tomáš Koubek ji poslal k plotně, Lukáš Vácha ke sporáku. Hráči Sparty v říjnu 2016 neunesli, když Lucie Ratajová přehlédla v poslední minutě snad třímetrový ofsajd, po němž Brno srovnalo na 3:3. Následky to mělo pro všechny tři.

Hráči dostali pokuty ve výši čtyřiceti tisíc, asistentka stopku na čtyři zápasy. Pak se sice ještě v listopadu dostala na jednou plac, jenže pak nic. Nadlouho nic. Pauza od listopadu 2016 až do srpna 2018. Tedy celé jedno jaro a kompletní ročník 2017/2018.

Změna přišla až nyní. Ve čtvrtém kole mávala zápas Opava – Liberec (1:1), v neděli ji Chovancova komise rozhodčích nasadila do těžšího zápasu Slavia – Bohemians (1:0). „Prokázala dobrou výkonnost ve druhé lize, proto jsme se rozhodli, že ji delegujeme na zápasy nejvyšší soutěže,“ vysvětlil Martin Wilczek, sám bývalý asistent, jenž má v komisi nasazování sudích pod palcem.

V Edenu obstála, byť neřešila složitější situaci. „Byl jsem se na ni podívat a s jejím výkonem jsem byl velmi spokojen. Dívat se na její pohyb, to je radost,“ chválil Wilczek.

Ten připomíná, že na ženy, které chtějí rozhodovat mužské zápasy, jsou stejné požadavky jako na muže.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud