Ondřej Škvor
Premium
5. října 2018 • 11:45

Šéf disciplinárky o tom, jak Baroš přijal trest. Omluva mu neulehčila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zasedání své disciplinární komise nebyl, přesto ji řídil. Předseda Richard Baček vedl jednání nejen s Milanem Barošem prostřednictvím videokonference. A byl to on, kdo ostravskému útočníkovi ze zahraniční služební cesty oznámil distanc na pět zápasů a pokutu ve výši 150 tisíc korun. V rozhovoru pro deník Sport popisuje, jak komise prohřešek zkušeného hráče řešila, i jak se Baroš zachoval, když se dozvěděl výši trestu.



Baroše jste řešili především podle paragrafu 45. Původně to vypadalo na postup podle mírnějšího článku a), nakonec jste postupovali podle přísnějšího písmene b). Proč?
„Byl jsem od počátku na vážkách, bylo to hodně na hraně. Když jsem původně mluvil o mírnější verzi, neměl jsem ještě přečtenou zprávu delegáta. Hodně jsme o tom diskutovali a vzali jsme v úvahu především všechny okolnosti jeho reakce na vyloučení. Tedy verbální vulgární projev, délku jeho nedůstojného chování i to, že sáhnul na čtvrtého rozhodčího. Dotazovali jsme se také rozhodčích na podrobnější popis toho jednání a zhodnotili jsme, že to má náležitosti té dvojky, že se jedná o zvlášť hrubý způsob porušení řádu.“

Vycházeli jste ze zápisu, v němž se objevila pouze jedna jeho vulgarita („To si děláš pí...”). Řekl jich však mnohem více. Odezírání ze rtů jste nebrali v potaz kvůli jeho nespolehlivosti. Zjišťovali jste si tedy další podrobnosti u očitých svědků?
„My jsme se ptali. Neměli jsme však seznam všech výroků i z toho důvodu, že nám bylo řečeno, že v chumlu lidí každý něco křičel a bylo dost těžké zaznamenat, kdo křičel co. Představu jsme si však udělali.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud