17. října 2018 • 21:30

Nečekaná posila pro Plzeň: rebel, který předčasně skončil na Slovensku!

Autor: kub, mik, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekanou novou posilou Viktorie Plzeň by se mohl stát devětadvacetiletý člen širšího kádru slovenské reprezentace Erik Pačinda. Podsaditý útočník byl před dvěma týdny vyřazen z kádru DAC Dunajská Streda a podle informací deníku Šport bude jeho kariéra pokračovat na západě Čech.



Pacinda v Dunajské Stredě působil od léta 2015 a ve třiadevadesáti ligových zápasech vstřelil 32 gólů. Předtím působil v Košicích a sezonu 2012/13 strávil na hostování ve francouzském Tours, kde se ovšem neprosadil.

„Dohoda vznikla mezi mnou, hráčem a trenérem. Erik od nás odchází, projevil se už jeden vážný zájemce ze zahraničí. Pokud zvládne lékařské testy, nemělo by nic bránit jeho přestupu, protože na úrovni klubů jsme dohodnutí. Je to dobře pro něj i pro nás,“ uvedl pro slovenský deník Šport majitel DAC Oszkár Világi.

Erik Pačinda byl vyřazen z kádru Dunajské Stredy
Erik Pačinda byl vyřazen z kádru Dunajské Stredy

Důvod náhlé změny dresu uprostřed rozjeté sezony? Velkou roli sehrály Pačindovy spory s koučem Peterem Hyballou. Útočník, jenž v letošní sezoně dal čtyři ligové góly, si před dvěma týdny po utkání v Senici postěžoval do médií, že na hřišti nedostává takový prostor, jaký by očekával.

Do zápasu totiž naskočil až na posledních deset minut a na střídačce začal i o týden dřív v souboji s Trnavou, který těsně před koncem rozhodl. Hyballa jej ale v reakci na jeho kritické výroky vyřadil z kádru. Původně jen na týden, celá situace však nakonec vyústila až v nynější definitivní ukončení spolupráce.

Celá věc má ovšem háček. Pačinda bude za Plzeň moct nastoupit až na jaře, protože přestupy ve FORTUNA:LIZE už skončily. „Ačkoliv do konce podzimu nemůže hrát, chtěl jsem, aby v tomhle období už s novým klubem mohl alespoň trénovat,“ podotkl šéf Dunajské Stredy Világi.

Pokud se přestup potvrdí, Pačinda se vedle Matúše Kozáčika, Romana Procházky a Patrika Hrošovského stane čtvrtým Slovákem v současném kádru Viktorie. Devětadvacetiletý gólový hráč může nastoupit na křídle i přímo na hrotu útoku, třikrát už oblékl také dres slovenské reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud