Jan Malý
11. prosince 2018 • 15:32

Komličenko na radaru. Přijel na něj Zenit s CSKA, sleduje ho i Besiktas

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

I vyhlášená slávistická obrana poznala, že jakmile nechá boleslavskému čarostřelci Nikolaji Komličenkovi jen malinko volnosti, je zle. Dva zásahy ruského ofenzivního cara v samém závěru sobotního zápasu sice Středočechům body v Edenu nepřinesly (2:3), ale potvrdily, jak báječný podzim střelec prožívá. A jistě zaujaly nápadníky, kteří po něm touží a tlačí se v početném houfu.



Má to rozjeté, že může atakovat nejlepší střelecký výkon v historii samostatné české ligy, kterým je 25 branek Davida Lafaty ze sezony 2011/2012. Boleslavský bombarďák Nikolaj Komličenko nastoupil v aktuálním ligovém ročníku v sedmnácti zápasech a dal v nich sedmnáct gólů. „Jestli zůstane v Boleslavi, věřím, že by se kolem třicítky mohl pohybovat,“ prorokoval boleslavský trenér Jozef Weber, kolik branek by mohl jeho útočný poklad do konce sezony nasázet.

Na Slavii ruský bijec opět prokázal, jakou fazonu momentálně má. Domácí vedli pohodlně o tři góly a v závěru na chvíli polevili v koncentraci. Komličenko dostal rychlou pobídku od Marka Matějovského a svůj úprk zakončil precizní pumelicí k tyči. Famózní střela. „Je to zabiják. Když mu necháte vteřinu, nekompromisně pálí,“ věděl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Slavia - Mladá Boleslav: Komličenko skvostně zakončil svůj únik, 3:1
Video se připravuje ...

A vzápětí se boleslavský kanonýr neomylně prosadil z penalty. „Klukům jsem při sestřihu před zápasem říkal, že když bude kopat penaltu, ať jdou rovnou na půlku, že je to gól. Tuším, že proměnil asi dvacet penalt v řadě v soutěžních zápasech. Bohužel jsem to asi přivolal,“ pokrčil rameny Trpišovský.

Komličenko je atrakcí ligy, góly od něj padají jako výstřely z kulometu. Zůstane přes zimu v Boleslavi? To je otázka, která se s blížícím se otevřením zimního přestupového okna může a nejspíš i bude víc a víc řešit. Situace je známá a následující: Komličenko je v Boleslavi do června příštího roku na hostování z Krasnodaru, Středočeši mají opci a mohou ho kdykoliv vykoupit. Jsou na tahu a je jasné, že ji uplatní. Záleží, kdy tak učiní a co se bude dít pak.

Boleslav s ním ale počítá dál. „Vedení klubu mi řeklo, že na jaře bude hrát v Mladé Boleslavi. Doufám, že se to nemění. Ale víte, jak to ve fotbale chodí. Každý jeho gól zvyšuje jeho cenu. Uvidíme,“ poznamenal Weber.

Interes o třiadvacetiletého dravce je a v zimě se bude stupňovat. „Jak jsem s ním mluvil, zájem je o něj velký. Tady se na něj byl podívat Zenit, CSKA Moskva, je spousta dalších klubů, které ho monitorují,“ prozradil Trpišovský, který Komličenka zná ze společného působení v Liberci. Situaci kolem gólového fantoma sondují třeba i Besiktas Istanbul nebo maďarský MOL Vidi, sídlící v Székesfehérváru.

„Svou silou na míči a v koncovce přerostl českou ligu,“ usoudil Trpišovský. „Od doby, co jsem ho trénoval, urazil obrovský kus cesty. Zlepšil se, vyspěl, dnes je to komplexní hráč. Myslím, že může udělat velkou kariéru,“ dodal slávistický kouč.

To, že se proměnila jeho pozice, potvrdil i Weber. „V létě jsme na něj vsadili. To jsme mu také řekli. Makal a svým přístupem si získal mužstvo. Dneska ho ostatní berou za klíčového hráče,“ přiblížil boleslavský trenér.

Slavia - Mladá Boleslav: Komličenko z penalty posílá Koláře na druhou stranu, 3:2
Video se připravuje ...

Útočník Nikolaj Komličenko slaví svou trefu do sítě sešívaných v ligovém duelu Slavie s Mladou Boleslaví
Útočník Nikolaj Komličenko slaví svou trefu do sítě sešívaných v ligovém duelu Slavie s Mladou Boleslaví

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud