Michal Koštuřík
Premium
16. ledna 2019 • 19:11

Bílek míří do Kazachstánu! Zlín jedná s Pivarníkem, ze Slavie chce Jugase

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šok! Fotbalový Zlín přijde tři týdny před startem jarní části FORTUNA:LIGY téměř jistě o úspěšného trenéra. Michal Bílek (53), jenž zvedl Fastav na šesté místo, dostal podle několika důvěryhodných zdrojů iSport.cz lukrativní nabídku od reprezentace Kazachstánu a hodlá ji přijmout. „Požádal nás o svolení jednat o zahraničním angažmá,“ potvrdil majitel klubu Zdeněk Červenka, Bílkův odchod byl potvrzen ve čtvrtek ráno. Kdo ho nahradí? Číslem jedna je Roman Pivarník, ze Slavie má přijít hostovat stoper Jakub Jugas. Co řekl bývalý trenér Plzně či Bohemians o zájmu Ševců?



Po národním týmu Česka dostane zřejmě pod palec Kazachstán, který v letech 2011-2013 vedl jeho krajan Miroslav Beránek. Michala Bílka čeká nová výzva, zbývají „jen“ podpisy na smlouvách. Zlínské vedení kouče nechtělo pustit, jeho práce si cení. Jenže zároveň cítí, jak moc o tohle angažmá stojí a nehodlá mu bránit na sílu. Navíc obdrží zajímavé odstupné. „Bílek je rozhodnutý, že chce jít a tak to i prezentoval. Bere to jako výjimečnou příležitost,“ sdělil člověk z trenérovy blízkosti.

Je to prekérní situace. Bílek se ve Zlíně nakopl, během pár měsíců oprášil své jméno a zvýšil kredit. Laso z lavičky Kazachstánu, kde by měl nahradit bulharského experta Stanimira Stoilova (byl u týmu teprve rok), je důsledkem vzestupu, který  Fastav pod bývalým skvělým záložníkem na podzim udělal. A nyní, těsně před odletem na soustředění do Turecka, musí řešit zásadní reorganizaci sportovního úseku. Zatím se dělalo vše pro a podle Bílka. Ten po letním příchodu změnil rozestavení na 3-5-2, do systému byli „vloženi“ hráči a další vytipováni.

Teď se začne víceméně znova a času na pořádnou přípravu je málo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud