Michal Koštuřík
Premium
25. ledna 2019 • 16:00

Opavský manažer o stabilitě klubu, odchodech opor i Pospěchově návratu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaká bude Opava na jaře bez rozdílových borců Kuzmanoviče (Baník) a Kayamby (Plzeň)? Sportovní manažer klubu Alois Grussmann se jarních odvet nebojí, sází na sílu soudržného kolektivu. Se zbylými oporami se navíc přes zimu povedlo prodloužit smlouvy, totéž platí pro úspěšného trenéra Ivana Kopeckého. Období totální nejistoty kolem SFC je nejspíš fuč. „Cítím velkou podporu nového vedení. Nikdo nechce rozprodat mužstvo,“ tvrdí v rozhovoru pro iSport Premium Grussmann, který ve své pozici zůstal.



Bude Opava po odchodech Kuzmanoviče s Kayambou plus útočníka Puškáče slabší?
„Přišli jiní, kteří zvýšili konkurenci na daných postech. Víme, že nahradit ty hráče bude těžké, ale věřím, že o to větší síla bude v mužstvu.“

Dalo se zabránit přestupu kapitána Nemanji Kuzmanoviče do Baníku?
„Kuzma nás požádal už v létě, že by chtěl odejít a vyzkoušet něco nového. Má svůj věk, roli možná hrály větší ambice a finance. Před sezonou jsme mu to neumožnili a domluvili se, že když přijde po podzimní části nějaká nabídka, budeme to řešit. Dostal ji z Baníku a nebránili jsme mu. Jednání byla férová. Můžu mu jen popřát, ať se mu daří a poděkovat za to, co udělal pro Opavu v první a ve druhé lize. Dostali jsme za něj nějaké peníze i hráče (záložníka Bronislava Stáňu).“

Proč neskončil v Baníku útočník David Puškáč, jenž nakonec posílil Bohemians?
„Četl jsem v novinách, že jsme měli velké nároky. To není pravda. Všechny týmy, které o Puškáče měly zájem, věděly, kolik za něj požadujeme.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud