Jakub Konečný
26. ledna 2019 • 17:10

Krmenčík létal zbytečně. Bruggy chtěly slevu, kolik Plzeň odmítla?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyšlo to loni v létě – ani teď v zimě. Byť Bruggy po půlroce zopakovaly svůj zájem o Michaela Krmenčíka a Plzeň mu umožnila absolvovat v Belgii zdravotní prohlídku i jednání o smlouvě, zraněný reprezentační útočník do druhého týmu Jupiler Pro League nakonec nepřestoupí. „Kluby se nedohodly,“ uvedl lakonicky ředitel komunikace českého mistra Ondřej Lípa.



V letadle strávil Michael Krmenčík v tomto týdnu víc času než v tělocvičně, v níž podstupuje intenzivní rehabilitaci po operaci kolena. V neděli odcestoval s týmem Viktorie Plzeň na herní soustředění ve španělské Málaze, ale už ve středu se vydal na 1700 kilometrů dlouhý let do Brugg, aby zde prodělal zdravotní prohlídku i jednal o svém případném kontraktu. Byl to však planý výlet, do Belgie ani na druhý pokus neodejde.  

„Kluby se na přestupu nedohodly,“ prohlásil suše ředitel komunikace českého mistra Ondřej Lípa.

Důvod, proč transakce ztroskotala, je nabíledni. Peníze. Bruggy za Krmenčíka včera nabídly podle informací deníku Sport tři miliony eur (77 milionů korun), což vedení Viktorie rázně odmítlo.

„Belgický klub chtěl navíc odstupné rozložit do splátek,“ uvedl dobře informovaný zdroj další faktor, kvůli kterému řekla Plzeň ne.

Stanovisko hráčova agenta Dalibora Laciny se získat nepodařilo, neboť poslední dva dny nezvedal telefon.

Bruggy se poprvé ucházely o služby pětadvacetiletého reprezentanta loni v srpnu, kdy za něj nabídly šest milionů eur, podle tehdejšího kurzu 156 milionů korun. Plzeň, kterou v té době čekala Liga mistrů, však neměla za Krmenčíka připravenou adekvátní náhradu, takže z obchodu sešlo.

Útočník Plzně Michael Krmenčík má kvůli vážnému zranění po sezoně
Útočník Plzně Michael Krmenčík má kvůli vážnému zranění po sezoně

„Je naprosto běžné, že ve fotbale riskujete to, že se hráč zraní nebo ztratí formu a jeho cena už nebude taková. Toho jsme si byli plně vědomí a jsme rádi, že Michael neodešel a zůstal,“ připustil přitom šéf plzeňského klubu Adolf Šádek, že jde o ošidné rozhodnutí.

Risk Viktorii přitom skutečně vyšel jen napůl. V Champions League sice dokázala vydělat astronomických 773 milionů korun a postoupit do Evropské ligy, jenže Krmenčík k velkému sportovnímu i ekonomickému úspěchu přispěl jen dvěma góly do sítě CSKA Moskva (2:2). Na konci října si totiž v zápase se Slováckem přetrhl přední křížový vaz v levém koleni a sezona tím pro něj prakticky předčasně skončila.

Bruggy však ani vážný úraz neodradil, naopak se kvůli němu pokusily získat vyhlédnutou posilu s výraznou slevou. Ve hře byl přestup hned teď nebo až v létě, ale nakonec i tato iniciativa vyzněla do ztracena. Plzeň díky rekordním příjmům z Ligy mistrů není nucena prodávat své nejlepší hráče pod cenou, tím spíš do klubů, které jsou na tom podobně. I Bruggy si totiž na podzim v Champions League vykopaly pěkné peníze a budou hrát na jaře vyřazovací část Evropské ligy. V prvním kole je čeká rakouský Salcburk.

Úřadující mistr zatím v lednu uvolnil tři fotbalisty – stopera Tomáše Hájka na hostování do Mladé Boleslavi, natvrdo pak záložníka Martina Zemana do izraelského Hapoelu Raanana a útočníka Jakuba Řezníčka do belgického Lokerenu. Další zúžení momentálně devětadvacetičlenného kádru nastane až po návratu z kempu ve Španělsku.

Ve hře je ještě možný odchod Patrika Hrošovského, kterého mají podle jeho agentury Global Sports na radaru West Ham United či Stuttgart, nicméně na slovenského záložníka dosud žádná oficiální nabídka nedorazila. Přestupní termín v Anglii a Německu končí 31. ledna.

Změny v kádru Viktorie Plzeň    
Příchody:
Joel Kayamba (26)
Erik Pačinda (29)
Jean-David Beauguel (26)
Marek Bakoš (35)
Jiří Piroch (23)
Jakub Šiman (23)

V jednání:
Ladislav Krejčí (19)


záložník
záložník
útočník
útočník
obránce
brankář


záložník
 

Opava - 15 000 000
Dunajská streda- volný hráč
Zlín - volný hráč
Trnava - návrat z hostování
Karviná - návrat z hostování
Radotín - návrat z hostování


Brno 
Odchody:
Tomáš Hájek (27)
Jakub Řezníček (30)
Martin Zeman (29)

V jednání:
Patrik Hrošovský (26)
Pavel Bucha (20)

obránce
útočník
záložník


záložník
záložník

Mladá Boleslav - na hostování
Lokeren - 8 000 000
Hapoel Raanana


West Ham United/Stuttgart
Bohemians/Mladá Boleslav

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud