28. ledna 2019 • 17:53

Přestupová bomba? Stanciu míří ze Sparty do Al Ahlí, odjel ze soustředění

Autor: dvo, pj, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalové Spartě se schyluje k přestupové senzaci. Nicolae Stanciu opustil výpravu na soustředění v Marbelle a zamířil do Dubaje, kde bude jednat o přestupu do týmu Al Ahlí, Saúdové nabízí podle informací iSport.cz 7,7 milionů eur (198 milionů korun). Informaci jako první přinesla rumunská média. Že se hráč odpojil od týmu, potvrdila Sparta i na svém Twitteru. Al Ahlí už uvedlo, že je s hráčem předběžně domluveno a k podpisu smlouvy schází podstoupení lékařské prohlídky.



Zatímco námluvy s egyptským celkem Pyramids FC rumunskému reprezentantovi zatrhl přímo klub, odchod do Al Ahlí je mnohem reálnější. Podle zdrojů iSport.cz nabízí Spartě 7,7 milionů eur (cca 198 milionů korun) a desítky procent z dalšího prodeje, což už je nabídka, kterou by Letenští nepohrdli.

Jen pro připomenutí – z belgického Anderlechtu před rokem Stancia přivedli za 3,75 milionů eur (cca 96 milionů korun).

Zelenou k odchodu 25letý záložník dostal i proto, že podle informací iSport.cz vztahy mezi ním a klubem po nezdařeném transferu do Egypta značně ochladly a Sparta se dalším jednáním o jeho odchodu nebránila.

Stanciu si v pondělí odpoledne sbalil věci, rozloučil se s týmem a zamířil do Dubaje, kam má dorazit k večeru. Bude na něj čekat jeho manažerka Anamaria Prodanová, následovat bude seznámení se zástupci Al Ahlí.

„Stanciu podepsal předběžnou dohodu. Až v následujících dnech podstoupí lékařskou prohlídku v Džiddě, podepíše smlouvu na 3,5 roku a definitivně přestoupí,“ uvedlo Al Ahlí na svém Twitteru.

Podle informací iSport.cz však Stanciův odchodu ze Sparty nemá žádnou návaznost na příchod Bořka Dočkala, který je smluvně vázán v čínském Henan Jianye, ale s Letenskými celou zimu trénuje a je s nimi i přímo v Marbelle.

Stanciu ve Spartě odehrál 31 ligových zápasů a vstřelil v nich 10 branek. Poslední utkání v rudém dresu odehrál v sobotu proti Dynamu Kyjev, prosadil se v něm i gólově z přímého kopu přímo do šibenice.

Stanciova roční epizoda ve Spartě: Krásné góly i zkrat v Plzni. Kdo ho nahradí?
Video se připravuje ...

Nicolae Stanciu odehrál v sobotu proti Dynamu Kyjev zřejmě poslední utkání v dresu pražské Sparty
Nicolae Stanciu odehrál v sobotu proti Dynamu Kyjev zřejmě poslední utkání v dresu pražské Sparty

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud