Michal Koštuřík
31. ledna 2019 • 20:26

Kozákovi to v Liberci pálí! Dal dva góly, náhrada za Ševčíka je na cestě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Déšť kozákům prospívá, urychluje jejich růst. Libor Kozák taky dnes v lijáku o kus vyrostl, minimálně jeho střelecké sebevědomí. Velká posila Liberce odrovnala dvěma trefami v generálce na ligu bulharský Botev Plovdiv (2:0) a v pátek se vydá se spoluhráči ze soustředění v Turecku domů. „Góly od něj očekáváme. Je připravený, bude naším útočníkem číslo jedna. Velmi dobře zapadl do kolektivu, je bezkonfliktní,“ vykládal pro isport.cz trenér Zsolt Hornyák.



Na hrotu odmakal devětadvacetiletý habán hodinu a dvakrát s přehledem dokončil Hybšovy pobídky. Upřímně, nebyly to těžké pozice, hlavně ta první. Ale každý zásah se počítá a pro Kozákovu pohodu jsou vstupní úspěchy důležité. „Pro sebedůvěru útočníka je dobrý každý gól, i v přípravě,“ potvrdil Kozák.

„Není tajemstvím, že máme problémy se střílením branek a Libor by měl být v útoku nosným pilířem. Je z něj cítit kvalita. Umí podržet vpředu balon, přišlo s ním uklidnění. Je velké pozitivum, že se střelecky chytil. Jeho adaptace probíhá rychle,“ ocenil trenér Hornyák, jenž někdejšího nejlepšího střelce Evropské ligy oslovil v prosinci jako první. „Bylo na něm znát, že chce hrát. Nestavěl na první místo peníze. Potřeboval se dostat zpátky do hry. Postavil se k tomu chlapsky a dodržel slovo, které dal mně. Neupsal se Jablonci, Baníku nebo někomu jinému,“ dodal potěšeně.

K vyřešení se blíží i hledání náhrady za Petra Ševčíka, který přestoupil do Slavie. Liberec dotahuje jednání s nejmenovaným zahraničním hráčem vysoké kvality. „Je to reprezentant jedné země,“ naznačil kouč. Větší vodítko neposkytl. „Měl tu už být dřív, ale má smlouvu ve svém klubu. Musíme počkat. Nechtěli jsme čekat na průměrného hráče, protože Petr Ševčík představoval velkou kvalitu. Tento hráč by ho mohl typologicky nahradit. Doufám, že se to zfinalizuje do neděle a v pondělí naskočí do tréninkového procesu,“ přál si.

Pokud se to opravdu stane, Hornyák je odhodlaný postavit nováčka hned v prvním duelu s Příbramí. „Je v zátěži, hraje zápasy. Jde o kvalitního hráče, máme ho dobře odsledovaného. Myslím, že by nám měl pomoct,“ ujistil slovenský kouč po vítězství nad Plovdivem. „Od soupeře jsem čekal větší kvalitu,“ přiznal. „S výsledkem jsem spokojený, účel to splnilo,“ dodal.

Radim Breite a Ondřej Lehoczki nemohli nastoupit kvůli střevním potížím, lehké zranění nechalo v civilu Jana Mikulu. Dvacetiletý stoper Lehoczki, jenž může hrát i „šestku“, si hlasitě říká o šanci v lize. O místo bojuje s Tarasem Kačarabou. „Když takto bude pokračovat, je vážným kandidátem na základní sestavu. Je to náš odchovanec, má dobré parametry,“ doplnil.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud