Jan Vacek
Premium
20. února 2019 • 05:00

Neposlušný Kanga dostává přes prsty. Změní se jeho pozice ve Spartě?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy, šest bodů. Minimálně výsledkově Sparta vstup do jara zvládla. Triumfy nad Bohemians a Duklou nesly řadu podobných rysů, jeden z nich ovšem nad ostatními výrazně ční. A to skutečnost, že Guélor Kanga, na podzim prakticky nedotknutelný hráč, byl v obou případech střídán už po hodině hry. Znamená to, že se s ohledem na blížící se návrat Bořka Dočkala pozice tvořivého Gaboňana začíná měnit?



Proti Bohemians 64. minuta, v pondělí na Dukle pak 59. Časy, kdy ze střídačky Sparty přišel pokyn, aby Guélor Kanga opustil plac. To, co bylo ještě v první polovině sezony nemyslitelné, se na jaře stává železným pravidlem.

Důvod? Po obou zápasech mluvil hlavní trenér Zdeněk Ščasný dost podobně. „Když to řeknu kulantně, tak Kanga nedržel prostor, který měl. Seskakoval si až moc dolů,“ vysvětlil zkušený stratég.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Proti těmto slovům nelze nic namítat. Kanga tyhle tendence vykazuje dlouhodobě. Jeho přístup k zápasu má povětšinou stejnou šablonu. V úvodních minutách se drží na pozici podhrotového hráče, plní úkoly klasické desítky. Jakmile se ale víc zakousne do dění na trávníku, začne tenhle prostor stále častěji opouštět. „V přípravě přitom naše pokyny plnil,“ připomněl sparťanský kouč.

Důvodů, proč se Kanga nechává strhnout vývojem hry, může být několik. První je nepochybně ten, že chce být co nejvíc zapojen do hry. Chce balon a chce ho pořád. I za cenu, že odskočí ze svého výchozího postavení o několik desítek metrů níž,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud