Jan Malý
20. února 2019 • 09:17

Součka chci prodat za 10 milionů eur, říká Tvrdík. Baluta dostal asistentku

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia se chystá na odchod Tomáše Součka a Michaela Ngadeua, červenobílí už kvůli tomu jednali i s renomovaným a vlivným hráčským agentem. I to například zmínil šéf klubu Jaroslav Tvrdík, v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Hájil také nevýrazného rumunského záložníka Alexandra Balutu. 



Sestava Slavie bez Tomáše Součka? Momentálně nepředstavitelné, absurdní. A bez Michaela Ngadeua? To samé v bledě modrém. V nadcházející sezoně si už ale červenobílí budou muset bez obou zřejmě poradit. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík přiznal, že prodej opor se chystá.

„Jedinou věc, kterou jsme jako vedení ještě nedělali, je dobrý prodej. To k fotbalu patří, a i to musí být budoucnost Slavie,“ prohlásil Tvrdík. Za hubičku ale ani jednoho nikdo nedostane, slávistický předseda si maluje, jak se případní zájemci prohnou.

Začněme Součkem. V létě se okolo slávistického středopolaře motaly italské kluby Fiorentina a Atalanta Bergamo, mluvilo se o pěti až šesti milionech eur. Tvrdík si představuje výrazně víc. „Rád bych Tomáše Součka prodal nad 10 milionů euro,“ poslal vzkaz Tvrdík. V přepočtu jde tedy minimálně o 257 milionů korun.

Bude schůzka s Ngadeuem o výstupní doložce

Odchod Ngadeua se divoce řešil na konci ledna, kdy ho chtěl anglický Fulham. Transfer ale padl, účastník Premier League dlouho váhal.

„Zkoušeli na nás hostování, což mi přišlo úplně úsměvné. Neviděl jsem jediný důvod, proč by klub ze střední Evropy měl bohatému klubu z Premier League pouštět hráče na hostování, které bylo ještě poměrně nevýhodné. Od začátku bylo jasné, že buď zaplatí jeho výstupní doložku a hráč může jít, nebo ji nezaplatí a hráč neodejde,“ ohlédl se Tvrdík.

Do Genku s nadějí na postup! Když dáme gól, budeme blízko, věří Hušbauer
Video se připravuje ...

Ngadeu má ve smlouvě klauzuli, že za 4,5 milionu eur (115,7 milionu korun) může odejít. Tahle částka se teď může měnit. „Příští týden se chci sejít s Michaelem a popovídat si o tom, jestli bychom našli cestu, jak trošku přetransformovat jeho výstupní doložku,“ prozradil slávistický boss. Jasně také řekl, že oba hráče by prodal až po předkolech Ligy mistrů, do nichž má Slavia namířeno.

Na těchto prodejích už začal pracovat i jinak. „Máme za sebou kontakt s jedním z prestižních evropských agentů, který je mimořádně vlivný. S ním jsme hovořili bez ohledu na to, že naši hráči mají své vlastní agenty. Vedli jsme s ním diskusi o konkrétním zájmu a o možnosti prodat dva naše hráče,“ popsal Tvrdík krok, který už udělal.

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Slavia zatím hlavně nakupovala, dvě nejnákladnější nové tváře se ale zatím úplně nechytily. To platí především o rumunském záložníkovi Alexandru Balutovi, který na jaře ještě ani nebyl v nominaci na zápas a na podzim vstřelil v lize dva góly. „Má trošku složitější příběh vstupu do klubu, než jsme si představovali. Hráč se těžko pere s tím, že neumí anglicky, neumí česky. Je tu sám,“ vyjmenoval Tvrdík.

Problémy hráče, který v létě přišel v přepočtu za 68 milionů korun, se už v klubu začaly řešit. „Teď nejnověji má k dispozici dvacet čtyři hodin asistentku, která mluví jeho mateřštinou, provádí ho Českem, dává mu základní lekce angličtiny, trochu češtiny,“ prozradil bývalý ministr obrany. „Nad Balutou bych stále nevynášel jakékoli soudy. Myslím, že doba, kdy nás může mile překvapit, může být blízko,“ zadoufal pak.

Peter Olayinka byl ještě dražší, v létě stál Slavii v přepočtu 83 milionů korun. Je na tom lépe než Baluta, momentálně je na hraně základní sestavy a lavičky. Naposledy mu nevyšel tahák v Plzni, kde se trápil v útoku.

„Po zápase v Plzni řekl trenér, že kdybychom měli v útoku Kanea, nic by to nezměnilo. S tímhle tvrzením bych možná úplně nesouhlasil. Mimo jiné i naše zvolená taktika znamenala, že se do šancí příliš nedostával, pozice hroťáka mu neseděla. Ale myslím, že když bude hrát na křídle, má všechny dispozice pro to, aby v českém fotbale uspěl,“ řekl Tvrdík.

SESTŘIH: Plzeň - Slavia 2:0. Sešívaní vyhořeli, boj o titul se dramatizuje
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud