Jan Vacek
17. dubna 2019 • 04:40

Inventura sparťanského středu: kdo je mimo a s kým může Ščasný počítat?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak vypadá situace kolem středních záložníků Sparty?Jak vypadá situace kolem středních záložníků Sparty?FOTO: koláž iSport.cz

    Stejně jako další týmy se i Sparta chystá na rozhodující fázi celé sezony. Letenské čeká třaskavé semifinále MOL Cupu i ligový finiš. Nejdou do něj ovšem v komfortním stavu, velké problémy totiž řeší trenér Zdeněk Ščasný především ve středu pole. Podívejte se, kdo je pro nejbližší utkání k dispozici a s kým naopak Pražané počítat nemohou?

  • Bořek Dočkal

    Liberec - Sparta: Costa se trefil po Dočkalově centru! Letenští vedou 1:0
    Video se připravuje ...

    Kapitán Sparty po návratu do milovaného klubu zvládl jen tři duely, proti Baníku, v Liberci a s Plzní. Od té doby laboruje s poraněným lýtkem. Musel vynechat jarní reprezentační sraz, přišel tak o velké zápasy s Anglií a Brazílií. Čekalo se, že se po pauze vyhrazené národnímu týmu vrátí do akce, délka absence se ovšem protahuje. A i nyní, v polovině dubna, se mluví spíš o dalších týdnech.

    Roztržka po derby, Simon Deli se sápe po Guéloru Kangovi
    Roztržka po derby, Simon Deli se sápe po Guéloru Kangovi

  • Martin Frýdek

    Slavia - Sparta: Frýdek šílenou hrubkou namazal Škodovi, Nita ho skvěle vychytal
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Důrazný štítový záložník je zdravý, v sestavě pro nedělní střet s Karvinou chybět nebude. I nad ním se však vznáší stín nejistoty, dohromady totiž posbíral už sedm žlutých karet a při svém způsobu hry není vyloučené, že osmou dostane třeba už proti Slezanům. Pokud by se tak stalo, chybět by Frýdek v posledním utkání základní části, které Sparta odehraje na konci dubna v Opavě.

  • Guélor Kanga

    Slavia - Sparta: Kanga za klukovinu dostává dvanáctou žlutou a nezahraje si tři zápasy
    Video se připravuje ...

    Zlobivý muž letenského mužstva o sobě dal při derby znovu vědět. Jak mívá ve zvyku, nechal si dát hloupou žlutou kartu, která je pro něj už 12. v sezoně. To znamená, že nemůže nastoupit proti Karviné ani proti Opavě. Po skončení základní části za něj uklub uhradí pokutu ve výši 60 tisíc korun, aby se mohl zapojit do nadstavby od prvního kola. Na pohár se trest nevztahuje, gabonský reprezentant tak může v očekávané bitvě se Slavií nastoupit.

  • Michal Sáček

    Sparta - Plzeň: Sáček nádhernou umístěnou placírkou zvyšuje na 3:0!
    Video se připravuje ...

    V minulosti ho provázely časté zdravotní problémy, na jaře je však jedním z nejstabilnějších článků sparťanského středu pole. Změnil přípravu, i díky tomu se talentovanému záložníkovi trable vyhýbají, Sáček je zdravý a stal se důležitým článkem mužstva kouče Ščasného. Při absenci tvořivého dua Dočkal - Kanga bude v nadcházejících ligových duelech Sparta spoléhat především na něj.

  • Martin Hašek

    Mladá Boleslav - Sparta: Šeda vyrobil obří hrubku, Hašek ji jen těsně nepotrestal
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Zamotaná situace. Hráčův otec a kouč Bohemians Martin Hašek v televizním studiu během nedělního derby prohlásil, že má jeho syn problémy se zády už šest týdnů. S bolestmi se na klubu ovšem Hašek pochlubil až ve druhé polovině minulého týdne, předtím nastoupil v duelech s Mladou Boleslaví i Zlínem. Nyní se čeká na důkladné lékařské vyšetření. Je ovšem vysoce pravděpodobné, že pro nejbližší duely nebude k dispozici. Velká ztráta pro Pražany.

  • Lukáš Vácha

    Teplice - Sparta: Váchův comeback, po střídání ho vyvolávali letenští fanoušci
    Video se připravuje ...

    Ani on nebyl zcela fit, jeho zdravotní stav se však v posledních dnech zlepšil. V úterý naskočil za juniorku do utkání proti Mladé Boleslavi, nelze vyloučit, že i jeho zahrne trenér Ščasný do svých plánů. Není pravděpodobné, že by Vácha, jenž na jaře neodehrál v lize ještě ani minutu, skočil rovnou do základní sestavy. Může však být jednou z alternativ do rozběhnutého zápasu. Vše se bude odvíjet od jeho aktuálního stavu.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud