Jan Vacek
Premium
30. dubna 2019 • 14:34

Sparta má jasno! Jde po Jílkovi, ve hře je také překvapivá varianta

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprve byli na stole tři kandidáti, potom se seznam potenciálních trenérů Sparty po odvolaném Zdeňku Ščasném rozšířil na pět jmen. V tuhle chvíli už Letenští mají svého favorita. Podle informací portálu iSport.cz jím je Václav Jílek, současný kouč Olomouce a uznávaný odborník napříč fotbalovým společenstvím. Ale pozor, ve hře je ještě jedna, dost nečekaná a mimořádně zajímavá varianta...



Zdeněk Ščasný byl z pozice hlavního trenéra Sparty odvolán ve čtvrtek ráno, jen několik hodin po drtivé porážce 0:3 na Slavii v rámci semifinále MOL Cupu. V tu chvíli se v letenských kancelářích na plné obrátky rozběhlo hledání nového kouče. Na přetřes přišla celá řada jmen, ještě před víkendem vznikl seznam pěti kandidátů, kteří přicházeli nejvíc v úvahu.

Nyní, pět dní po trenérském třesku, mají podle informací portálu iSport.cz na Spartě jasno. Vyvoleným mužem je Václav Jílek, toho času šéf olomoucké Sigmy. „Nejvyšší vedení klubu v čele se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým se na tomto jméně shodlo,“ potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů detailně obeznámených s děním v pražském i hanáckém klubu.

Sázka na Jílka dává smysl z nejrůznějších směrů. Ve Spartě už v minulosti působil, coby asistent Vítězslava Lavičky s ní v sezoně 2013/2014 slavil double. Poměry v klubu tedy dobře zná, navíc prošel školou současného šéfa strahovské mládeže Jaroslava Hřebíka. Platí za progresivního kouče, který sází na kombinační fotbal, Sigmě vtiskl jasnou herní tvář.

Pominout nelze ani názor samotných hráčů. V současném kádru Pražanů najdeme fotbalisty, kteří Jílkovo působení na Letné ještě pamatují.  Bořek Dočkal , Lukáš Vácha či Costa .

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud