Jan Vacek
Premium
4. května 2019 • 04:50

Dočkalovo zdraví před nadstavbou. Jak to vypadá s kapitánem Sparty?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem jeho návratu byl koncem února pořádný humbuk. Sparta a především její fanoušci čekali na příchod Bořka Dočkala jako na smilování. Reprezentační záložník naskočil na jaře do tří duelů, Letenští v nich pobrali všech devět bodů. Mimo jiné ve velkém stylu setnuli i Viktorii Plzeň a zvládli těžkou bitvu s Baníkem. Od poloviny března je ovšem Dočkal pro zranění lýtka mimo hru. Jak to s ním vypadá jen několik hodin před startem nadstavby?



Byla to sága, která do velké míry orámovala sparťanskou zimu. O možném návratu Bořka Dočkala do milovaného klubu se začalo mluvit už na podzim, jednání o přesunu z čínského klubu Henan Jianye se však natáhla na několik měsíců. Zdárně dokončena byla až v závěru února.

Zkušený záložník se ihned zapojil, nastoupil do domácího zápasu s Baníkem, v Liberci i proti Viktorii. Výsledek? Sparta všechny tři duely zvládla, navíc s impozantním skóre 8:2. V následujícím střetu se Sigmou už ale Dočkal chyběl. Do akce ho nepustilo poranění lýtka. Bezprostředně po utkání s Plzní totiž Dočkal odletěl do Číny, aby si dořešil poslední osobní věci. Po návratu vyrazil na lehký výklus, právě během něj ho píchlo v lýtku a problém byl na světě.

Pauza, která měla původně trvat maximálně tři týdny, se ovšem protáhla na téměř dva měsíce. S blížícím se startem nadstavby začali fanoušci Pražanů stále častěji řešit,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud