Jakub Dvořák
4. května 2019 • 20:41

Drchal: Baník? Můj oblíbený soupeř. Pod Horňákem je všechno jinak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V únoru gól. A v květnu totéž. Jestli si sparťanský útočník VÁCLAV DRCHAL během jarní části FORTUNA:LIGY oblíbil nějakého soupeře, musí to být ostravský Baník. „Asi se to tak dá říct,“ usmíval se devatenáctiletý útočník. Byl to právě on, kdo nasměroval Pražany v úvodním kole skupiny o titul za výhrou 3:0.



Byla to parádní akce. Martin Hašek uvolnil za obranu Davida Moberga Karlssona, ten poslal míč před branku, kde už číhal hladový Václav Drchal, jenž jemně trkl do balonu, a Sparta vedla 1:0.

„Hodně důležitý gól,“ souhlasil po utkání sparťanský útočník. „Baník měl do té chvíle několik šancí, myslím si, že tohle nám dost pomohlo,“ uvedl.

Sparta - Baník: Drchal otevírá skóre! Po výborném Karlssonově průniku Letenští vedou 1:0
Video se připravuje ...

A ve druhém poločase mohl dravý forvard přidat i druhý zásah. Jeho lobovaný pokus však skončil na břevnu ostravské branky. Drchal už však málem slavil. „To mě hodně mrzí,“ přikyvoval. „Chtěl jsem brankáře přehodit, to byl záměr. Už jsem čekal, to spadne do branky, ale bohužel to nevyšlo. Příště,“ usmíval se.

Sparta - Baník: Drchal lobem trefil břevno! Karlsson ani Hašek blok hostů nepropálili
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Ze slezského klubu se pomalu stává Drchalův oblíbený soupeř. Střelecky se proti němu prosadil už v únorovém utkání a to samé zopakoval i v sobotu.

„Asi se to tak dá říct,“ smál se. „Dvakrát jsem proti němu nastoupil, měl spoustu šancí a pokaždé dal gól. Navíc jsme předtím i nyní vyhráli. Panuje maximální spokojenost,“ těšilo sparťanského mladíka.

Ten byl do soboty jediným zdravým útočníkem Letenských. Už v Opavě ležela ofenziva Pražanů na jeho bedrech. Drchalovi to však nijak zvlášť nohy nesvazovalo. „Nemůžu říct, že bych nebyl spokojený. Na druhou stranu je to pro mě velká zodpovědnost, ale jsem rád, že můžu hrát. Čím víc toho odehraju, tím lépe se cítím,“ prohlásil.

Už příští týden se mu však konkurenti vrátí. Trenér Michal Horňák po utkání prozradil, že od pondělí začne trénovat Benjamin Tetteh a v průběhu týdne i Václav Kadlec, který měl v posledních týdnech vleklá zranění.

Drchalo to však vadit nemusí. Momentálně je jasnou sparťanskou ofenzivní jedničkou a hlavou už létal v příštím utkání. Zároveň kvitoval, že Letenští vyhráli pod vedením Michala Horňáka, který nahradil Zdeňka Ščasného, druhé utkání v řadě.

„Nechci úplně říkat, co všechno změnil, ale je to teď všechno jinak,“ zůstal Drchal tajemný. „Nicméně pro nás je nemyslitelné, abychom neuhráli třetí místo. Důležité je, abychom v zápasech vyhrávali a podávali dobré výkony a začali se pomalu chystat na příští sezonu,“ dodal.

SESTŘIH: Sparta - Baník 3:0. Letenští uctili Šuralovu památku další výhrou
Video se připravuje ...

Horňák po Baníku: Dva dny nešlo trénovat. Kluci byli rozhození
Video se připravuje ...

Na Spartě nám to prohráli útočníci, litoval Páník. Jak pořeší ofenzivní útlum Baníku?
Video se připravuje ...

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 5 4 79:26 83
2. Plzeň 35 24 6 5 57:32 78
3. Sparta 35 20 6 9 59:33 66
4. Jablonec 35 17 6 12 58:32 57
5. Ostrava 35 13 8 14 39:43 47
6. Liberec 35 12 10 13 34:32 46

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud