Radek Špryňar
Premium
11. května 2019 • 13:44

Vrba před šlágrem na Slavii: zajímavý plán s obsazením klíčového postu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak zaskočit favorizovanou Slavii? Třeba nečekaným složením základní sestavy. Podle informací deníku Sport se v Plzni vážně zaobírají myšlenkou, že na pozici podhrotového hráče udělají interesantní rošádu. Trenér Pavel Vrba údajně zvažuje na post takzvané desítky velmi zajímavou variantu. Kdo by tuto roli měl plnit a co by to pro tým znamenalo? 



Byť Viktoria nastoupila v posledních dvou utkáních v rozestavení se dvěma útočníky, je velmi nepravděpodobné, že by se pro stejný způsob hry rozhodla i zítra v Edenu. Spíš se Pavel Vrba vrátí k tradičnímu a osvědčenému schématu 4 – 2 – 3 – 1.

V tom případě ale musí obsadit pozici podhrotového hráče, přičemž na výběr příliš nemá. Z rekognoskace možných variant vyplývá následující:

Aleš Čermák je zraněný, ke všemu trpí výkonnostními výkyvy. Daniel Kolář je fit teprve dva týdny, a ještě nemá natrénováno.

Tomáš Hořava se potýká se slabší formou. Druhou věcí je, že vzhledem k nejistému zdravotnímu stavu Romana Procházky (problémy s tříslem) bude muset kooperovat s Patrikem Hrošovským v prostoru před stopery.

Erik Pačinda vyjma duelu na Spartě není prověřený velkými zápasy, navíc má evidentní soubojové problémy, což by se ještě více projevilo v půtkách s fyzicky velmi dobře vybavenými slávisty.

Vzhledem k těmto okolnostem se podle informací Sportu plzeňský boss Vrba velmi vážně zaobírá myšlenkou, že na desítku stáhne

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud